facebook

За останні 5 років потік росіян, що бажають приїхати в Україну, зменшився майже втричі

Якщо у 2014-му в Україну протягом року в’їжджало майже 15 млн російських громадян, то вже в 2018-му – близько 4,5 – 5 млн.


Потік людей з Російської Федерації, починаючи з 2014 року, зменшився майже утричі. І якщо у 2014-му в Україну протягом року в’їжджало майже 15 млн російських громадян, то вже в 2018-му – близько 4,5 – 5 млн. Серед тих, хто перетинає кордон України та РФ зараз, в основному, спортсмени, артисти, бізнесмени, люди, у яких тут живуть родичі, – розповів глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

Також Петро Цигикал нагадав, що 2015 року в Україні прийняли дві постанови Кабінету Міністрів, згідно з якими порядок перетину українського кордону громадянами РФ було змінено. “Громадяни Росії можуть проїжджати через встановлені міждержавні та міжнародні пункти пропуску тільки за закордонними паспортами. Жодних пільг», – наголосив Голова Держприкордонслужби.

Він також зазначив, що у період виборчої кампанії і президентських виборів ДПСУ працювала в посиленому режимі. «Були задіяні додаткові наряди, зокрема в пунктах пропуску. Кількість людей, які приїжджали в Україну у зв’язку з виборами, хоч і незначно, але зросла, проте черг на кордоні не було», – зауважив Петро Цигикал.

«Триває постійний огляд суден у районі Керченської протоки, які заходять в порти України з економічними цілями, – наголосив він. – Практично немає таких, які б не оглядалися – особливо, які йдуть в Україну. Створюють штучну чергу заходу, і наші судна оглядають набагато довше і пропускають останніми». Морська охорона РФ демонстративно підходить близько до українських берегів Азовського моря. «Ситуацію погіршує те, що це море вважається внутрішнім між двома державами. Тому важко визначити чіткі межі територіальних вод та прилеглих до них», – розповів Петро Цигикал.

Читайте також:  Вбиту в Гідропарку Херсона жінку зґвалтували і зарізали: 5 ударів ножем в шию і груди. Поліція встановила особу вбитої

Він також звернув увагу на те, що особливо важливим для України залишається питання удосконалення морського законодавства. Над відповідними проектами Держприкордонслужба вже активно працює, в тому числі й з іноземними партнерами. Зокрема, Петро Цигикал зауважив, що саме зараз у Києві проходить Міжнародний круглий стіл, де присутні представники правоохоронних структур і Міністерства оборони України та берегової охорони США обмінюються досвідом у цій сфері, проводиться напрацювання законодавчої бази, результат якого буде направлено до Верховної Ради України.

Також глава ДПСУ заявив, що: “Понад 2800 російських громадян з початку року в Україну не пропустили співробітники Держприкордонслужби. Минулого – близько 10 тисяч осіб”.

За матеріалами:

Шукайте деталі в групі Facebook