facebook

Все, що потрібно знати про картку monobank

Monobank. За останній рік це слово ви, напевно, зустрічали в соціальних мережах і на фінансових сайтах найчастіше. Команда екс-менеджерів Приватбанку встигла видати понад півмільйона карт. Наша редакція уважно вивчила карту, умови її обслуговування і перевірила, як вона працює.

Що таке monobank? По суті, це пакет послуг Universal Bank. У договорі з «Універсалом» monobank називається «банківські послуги». У monobank – окремі мобільний додаток і служба підтримки.

Випуск картки. Вихідці з Приватбанку Олег Гороховський і Дмитро Дубілет організували надзвичайно комфортний процес входу для нових клієнтів. Щоб отримати картку, потрібно всього кілька кроків:


    1. Сфотографувати через додаток ідентифікаційний код і паспорт
    2. Підписати у відділенні або у кур’єра один документ, на якому надруковані мініатюри фотографій, зроблених в першому кроці
    3. Сфотографувати через додаток картку і обрати для неї пін-код
    4. Картка активна, можете користуватися. Якщо вам схвалено кредитний ліміт (а його, швидше за все, схвалено), то не потрібно навіть поповнювати картку

На все пішло щонайбільше 10 хвилин чистого часу. Ви відкривали рахунок в українському банку, тому погодьтеся, що 10 хвилин – це неймовірно швидко.

👉 Оформити картку monobank 👍

Колишні менеджери Приватбанку плідно попрацювали над помилками, яких припустилися при розробці «Приват24». Додаток monobank схожий на добре продумане оновлення «Приват24». Зовнішній вигляд – справа смаку (мені додаток monobank подобається більше), але є й помітні відмінності.

Monobank [CPS, API] UA

Тарифи. Безкоштовне поповнення, безкоштовні перекази на іншу картку, безкоштовна оплата комунальних послуг, безкоштовні платежі на рахунки українських компаній і організацій, безкоштовне поповнення мобільного телефону. Немає прихованих комісій. Все це робить картку monobank однією з кращих кредиток на українському ринку. Детальніше тарифи по картці monobank можна вивчити на сайті банку.

Курси конвертації. Комісії за конвертацію за карткою monobank немає. Наша редакція моніторила курси за карткою кілька днів. Вони збігаються з курсами банку «Універсал», який і випускає картку. Трохи краще, ніж у Приватбанку, трохи гірше, ніж в «Альфі».

Кешбек. У перший день кожного місяця Monobank пропонує на вибір шість категорій покупок. З них можна вибрати дві, за які буде нараховуватися кешбек. Редакція вибрала «Краса і здоров’я», по якій можна повернути 5% за розрахунки в аптеках, магазинах косметики, медлабораторіях, салонах краси. А також «Кіно», де при купівлі квитків у кінотеатрах можна буде повернути 15% суми. На руки кешбек вийде меншим, тому що при його виплаті банк утримує прибутковий податок і військовий збір (всього 19,5% від нарахованої суми).

За покупки за рахунок кредитного ліміту кешбек складе 1% «брудними» по всіх категоріях. Якщо витрачати власні гроші, то, в залежності від категорії, він буде від 2 до 20%.

Чудово реалізована статистика. Ви відразу ж бачите суму кешбека в повідомленні про купівлю.

Кращі карти з кешбеком, безкоштовним обслуговуванням, високим відсотком на залишок та іншими функціями

Щойно сума перевищить 100 гривень, гроші можна вивести на картку. Обмеження – 500 гривень на місяць – не виглядає незвичним. Це стандартний розмір для банків, які нараховують кешбек. monobank не тільки зводить баланс, але і підраховує суму, якої не вистачає для виведення.

Кредитний ліміт. У перші місяці після запуску monobank встановлював значний кредитний ліміт майже всім бажаючим. Будь-який клієнт з хорошою кредитною історією відразу отримував можливість піти в «мінус» на 100 тисяч гривень. Але останнім часом банк став більш недовірливим. Система скорингу ускладнилася, і багато клієнтів, які допустили прострочення, скаржаться на те, що їм урізали ліміт аж до нуля.

Розстрочка. monobank пропонує клієнтам оформити безпроцентну розстрочку. Послуга, яка називається «Покупка частинами”, дуже схожа на аналогічну розстрочку в Приватбанку («Оплата частинами»).

Відсотки на залишок. monobank платить 10% річних на залишок по картці. Для цього треба активувати послугу «Нарахування відсотка на залишок особистих коштів». Нарахування відбувається кожен день на мінімальний залишок за умови, що своїх коштів в цей день було 100 і більше гривень.

Припустимо, вранці на карті було 100 гривень власних коштів, потім днем ​​ви поповнили її ще на 1000, а ввечері витратили з них 300. Тоді банк нарахує відсотки, виходячи з суми в 100 гривень. Якщо в наступні дні витрат не буде, то відсотки будуть вважатися від суми: 100 + 1000-300 = 800 грн. Відсотки зараховуються на карту 1-го числа кожного місяця.

👉 Оформити картку monobank 👍

Читайте також:  “Повернувшись з заробітків я втратила чоловіка і сина, а потім і донька покинула мене”: З Італії Ярослава приїхала з дитиною

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.