facebook

Зарплати українців нечувано зростуть: у Нацбанку зробили важливу заяву

Опитування серед підприємців підбадьорило українців.

В I кварталі 2019 року українські підприємці поліпшили свої прогнози щодо темпів зростання економіки протягом наступних 12 місяців, про що вони розповіли під час опитування Національним банком, пише Хвиля.


В повідомленні Нацбанку говориться: «Українські компанії в I кварталі 2019 року покращили свої прогнози як щодо темпів зростання економіки, так і щодо розвитку власного бізнесу протягом наступних 12 місяців. Підприємства чекають уповільнення інфляції і помірне ослаблення курсу».

Підприємці сподіваються на покращення фінансово-економічного стану своїх підприємств, зокрема, за рахунок зростання виробництва і реалізації продукції, в т. ч. на експорт. Підвищення ділової активності очікується для всіх видів бізнесу.

З цієї причини компанії планують збільшити інвестиції в основні засоби, активніше залучати кредитні ресурси, а також нових працівників. При цьому 74.1% всіх компаній переконані, що їх витрати на оплату праці працівників протягом наступних 12 місяців підвищаться.

Позитивні очікування бізнесу щодо зростання обсягів виробництва в Україні у наступні 12 місяців суттєво покращилися. 38% всіх компаній очікують, що обсяги виробництва зростуть, при цьому найвищі очікування у підприємств торгівлі. Крім того, бізнесмени заявили про інфляцію протягом 12 місяців на рівні 9%.

У Нацбанку розповіли, що опитування проводилося з 4 лютого по 6 березня 2019 року. Загалом у ньому взяли участь 703 підприємця з 22 регіонів України, за винятком Криму, Донецької та Луганської областей. У числі опитаних 17,6% становлять компанії переробної промисловості, 16,6% – сільського господарства, 15,8% – оптової торгівлі, 12,7% – транспорту і зв’язку, 6,7% – добувної промисловості, 5% – сфери електроенергії і водопостачання, 4,7% – роздрібної торгівлі, 2,7% – будівництва, 18,2% – підприємства інших галузей.

Читайте також:  Скільки заробляє прикарпатський міністр культури Євген Нищук?

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Нацбанку панікують через те, що в березні значно скоротились гривневі та валютні депозити.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.