facebook

На місці стихійного сміттєзвалища у Тишківцях споруджують парк

Не знаєте, що робити зі сміттєвалищами? А в селі Тишківці Городенківського району на Івано-Франківщині знають: на місці, де ще недавно були купи непотребу, споруджують парк.


“На жаль, це сміттєзвалище було майже в центрі села, –розповідає Іван Пронич, війт Тишківців.–Ніхто не давав дозволу на те, аби там люди непотріб скидали. Проте, визнаю, сміття не бракувало. Хто й коли його туди зносив, ми так і не змогли знайти. Спільно з сільськими активістами ми ще восени минулого року вирішили прибрати території та закласти там сільський парк”.

Площа нового парку–півгектара. Цю територію прибрали, вивезли кілька машин сміття, розширили потічок, встановили габіони. Незабаром висадять кілька десятків лип, кленів, дубів. На початку парку вже є пам’ятник Тарасові Шевченку, чиїм ім’ям і назвуть сільське місце відпочинку. Біля пам’ятника висадять декоративні ялинки і туї.

“А ще в парку встановлять 10 дерев’яних лавок та альтанку на 20 місць, –продовжує пан Пронич.– Буде в парку й потічок, на який, сподіваюся, прилітатимуть дикі гуси, качки та лелеки. Останні вже гніздяться на деревах в селі”.

Прикметно, що навіть узимку, коли не було холоду й снігопадів, на території майбутнього територію 2- 3 рази в тиждень працювали 5-6 мешканців села. Зараз постійно працюють восьмеро найнятих робітників. Близько мільйона гривень на облаштування парку виділили місцеві підприємці, частина з цих грошей — з сільського бюджету. Також пообіцяли фінанси із області.

Відкриття парку заплановано на кінець травня цього року. Бо на початку червня у селі відбудеться форум відомих українців. Масштабне дійство запланували невипадково, адже в Тишківцях жили кілька поколінь відомої родини Шухевичів. Зараз у Тишківцях є великий народний дім, Музей історії села та визвольної боротьби, конференц-зал, фітнес-клуб, спортивний і дитячий майданчики. Тут оновили школу й амбулаторію.

Читайте також:  Активісти просять розібратись із прихильницею сепаратистів, адвокатом Руслана Коцаби Тетяною Монтян

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.