facebook

В ніч на 31 березня не забудьте перевести стрілки годинників

В ніч на 31 березня не забудьте перевести стрілки годинників.



Перевести стрілки на одну годину вперед в Україні потрібно у ніч з 30 на 31 березня о 3 годині ранку.

Україна в останню неділю березня переходить на літній час. Цього року це відбудеться в ніч з 30 на 31 березня. О 3-й годині ранку стрілки годинника необхідно перевести на годину вперед. Тобто, спати українці будуть на годину менше, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

Як повідомлялося, порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року № 509: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Варто пам’ятати, що вже з цього дня графік руху транспорту діє відповідно до нового часу. А це означає, що спати ми будемо на годину менше.

Переведення часу на літній час здійснюють згідно з постановою Кабінету міністрів України “Про порядок обчислення часу на території України”. Перехід пройде по всій країні, крім анексованого Криму та деяких районів Луганської та Донецької областей.

На літній час разом з Україною перейдуть понад 70 країн світу Європи. Виняток становлять Ісландія, Росія і Білорусь.

До речі, вперше переводити годинник запропонували в 1784 році. Це зробив посол США у Франції Бенджамін Франклін. Рішення було ухвалено з метою економії свічок. Винахід переходу саме на літній час приписують англійцю Вільяму Віллетту.

В Україні годинник переводять з 1981 року.

Читайте також:  Офіційна заява СБУ щодо подій на сході України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.