facebook

Трьох прикарпатців судитимуть за видобування гравію з Дністра

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом незаконного забору піщано-гравійної суміші, що належить до корисних копалин загальнодержавного значення.


Як повідомив заступник начальника відділу прокуратури області Сергій Боровик, стосовно трьох осіб складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 27, ч. 2 ст. 240 КК України. Про це пише прес-служба прокуратури області.

Так, директор одного з товариств з обмеженою відповідальністю області, за межами наданого спецдозволу, організував видобування з гирла ріки піщано-гравійної суміші в с. Старий Мартинів Галицького району, залучивши до вказаної протиправної діяльності машиніста екскаватора та водія вантажного автомобіля.

Нагадаємо, що 19.11.2018 прокуратурою області спільно з відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в області (детективами), зафіксовано на березі річки Дністер Галицького району спецтехніку, яка здійснювала забір піщано-гравійної суміш із русла ріки, всупереч встановленим нормам користування надрами та видобування корисних копали.

Досудове розслідування триває, на вилучену техніку накладено арешт, вирішується питання з приводу обрання особам підозрюваних запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, організатору – цілодобового.

Читайте також:  Що ж це буде? Опозиціонери здійснюють масовий збір людей на акцію протесту

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.