facebook

На політичну рекламу прикарпатський нардеп Олександр Шевченко витратив 86,5млн.грн.

Сукупна вартість реклами Петра Порошенка, Олександра Шевченка та Юлії Тимошенко становила 68% загальної суми видатків на рекламу на ТБ усіх кандидатів у Президенти. Про це йдеться у дослідженні руху «Чесно».



Лідером за кількістю реклами 2018 року з-поміж майбутніх учасників президентських перегонів став Петро Порошенко. Майже нарівні з ним опинився Олександр Шевченко. Ролики з кожним із цих кандидатів з’являлися в ефірах понад 4 тис. разів. До трійки лідерів потрапила й Юлія Тимошенко з більш ніж 2,5 тис. показів.

«Якщо за кількістю показів першість майже рівною мірою належить одразу двом кандидатам – Шевченку та Порошенку, то за загальною вартістю реклами чинний Президент значно випередив своїх конкурентів. Згідно з офіційними розцінками телеканалів, 2018 року реклама Порошенка мала б коштувати 174,9 мільйона гривень, це третина вартості телереклами всіх кандидатів. Найвищі витрати цього кандидата можна пояснити як обсягом реклами, так і її вартістю на тих телеканалах, які її транслювали», – йдеться у дослідженні.
Крім того, ролики Порошенка виходили на найбільшій кількості каналів – 12. Для порівняння: рекламу Олександра Шевченка, Юрія Бойка, Олега Ляшка транслювали по 7 телеканалів, Тимошенко – 5.

«Олександр Шевченко замовляв телерекламу без прив’язування до партії. За даними моніторингу, реклама на ТБ мала б коштувати йому 86,4 мільйона гривень. Оскільки партія не платила за просування майбутнього кандидата, у звітах “УКРОПу” відсутня інформація про видатки на телерекламу з Шевченком та про походження цих коштів. Згідно з річним звітом, партія витратила на розміщення реклами на ТБ лише 39,8 тисячі гривень, переважно замовляючи ролики на регіональних каналах. Постає питання: чи міг Шевченко самостійно оплатити активну річну рекламну кампанію на національних каналах? За 2017 рік кандидат задекларував 7,8 мільйона гривень доходів, а також грошові активи на 155 тис. доларів та 6,8 мільйона гривень (разом з доходами й активами дружини). Цього забракло б для забезпечення промо-кампанії Шевченка на ТБ 2018 року», – йдеться у дослідженні.

Читайте також:  “Нехай вкусить себе за д. пу”: відома українська ведуча запропонувала подарувати Путіну “голуба з л. йна”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.