facebook

Не подала е-декларацію: на Закарпатті депутату призначили 150 годин громадських робіт

150 годин громадських робіт з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування терміном на один рік.


Депутата Керецьківської сільської ради Закарпатської області Марію Грипу обвинуватили за статтею: «Умисне неподання електронної декларації» (ст.366-1 КК України) і призначено покарання у вигляді 150 годин громадських робіт з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування терміном на один рік.

Про це інформує “Главком” з посиланням на вирок Свалявського районного суду Закарпатської області від 4 березня.

Зазначимо, що жінка через сайт Національного агентства з питань запобігання корупції не подала вчасно е-декларації за 2016 рік. Під час судового засідання Марія Грига повністю визнала свою вину, пояснивши, що не змогла своєчасно подати декларацію, оскільки не володіє комп’ютером. Просила звільнити її від кримінальної відповідальності на підставі ст.45 КК України.

Суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального провадження Водночас суд визнав депутата Григу винною у вчиненні кримінального правопорушення за ст.366-1 КК України і вважає, що органи досудового слідства правильно кваліфікували її дії за вказаним законом.

Вирок суду першої інстанції може бути оскаржено протягом 30 днів з моменту проголошення до Закарпатського апеляційного суду.

Додамо, що від початку передвиборчої агітації правоохоронці зареєстрували більше сотні порушень виборчого законодавства.

Читайте також:  Масове отрyєння на Тернопільщині: до лікарів по допомогу звернулось вже 250 осіб

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.