facebook

Проти Медведчука в Україні відкрили кримінальну справу за держзраду

Куму Путіна інкримінують також сепаратизм.

У вівторок, 5 лютого, Генеральна прокуратура України відкрила проти кума Путіна Віктора Медведчука кримінальну справу.

Про це повідомила прес-секретарка Луценка Лариса Сарган.

Медведчуку інкримінують порушення ч. 1 ст. 110 КК України та ч. 1 ст. 111 КК України.

“Глава проросійської організації “Український вибір — право народу” і глава політради партії “Опозиційна платформа — за життя” Віктор Медведчук зробив гучну заяву на партійному з’їзді 29 січня 2019 року в м. Києві, заявивши про необхідність утворення так званого автономного регіону Донбас з утворенням власного парламенту й уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України. Його план-концепція передбачає утворення на Донбасі автономного регіону “Донбас” у складі України. Він вважає, що такі домовленості по статусу Донбасу можливо досягти в чотирикутнику Київ-Донецьк-Луганськ-Москва”



, — йдеться у повідомленні.

Сарган повідомила, що в діях Медведчука вбачаються ознаки злочинів — посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та державна зрада.

“Зараз існує реальна загроза насильницького відторгнення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей від України. А тому заклики проголошені на партійному з’їзді (ідеальна сукупність, коли одні і ті ж дії особи складають відповідальність за двома статтями КК України, двома складами злочинів). В цьому випадку проголошено заклики до зміни меж території України й одночасно надається допомога Російській Федерації у проведенні підривної діяльності проти України, підтримується агресивна діяльність і сепаратистські настрої. Зокрема, в діях Медведчука В. В. містяться склади злочинів, передбачені ч. 1 ст. 110 КК України, а саме: умисні дії, вчинені з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, тобто публічні заклики, а також ч. 1 ст. 111 КК України — державна зрада у формі надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України”, —йдеться у повідомленні.

Читайте також:  “Карма?”: Валерія Гонтарева потрапила в серйозну аварію у Лондоні – ЗМІ

Справу проти Медведчука розслідуватиме СБУ.

Нагадаємо, Медведчук заявив про відновлення “дружби” з РФ і захист російської мови.

Також у британському парламенті закликають ЄС розслідувати стосунки Порошенка з Медведчуком.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.