facebook

Омелян скасує поїзди у Росію: рішення вже невідворотне

Залізничне сполучення між Україною та Російською Федерацією буде припинено або рішенням уряду, або через те, що по факту українці перестануть їздити в РФ.


Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв’ю для телеканалу ZIK.

Ми дійсно ініціювали припинення залізничного пасажирського сполучення з Російською Федерацією. Поки що це питання не фіналізоване на рівні Кабміну,– заявив чиновник.

За його словами, завдяки міністерству та “Укрзалізниці”, у 2018 році вперше потік пасажирів у західному напрямку був вищим, аніж у східному.

Міністр зауважив, що за оцінками Мінінфраструктури, кількість поїздок громадян України залізничним транспортом до Росії “невблаганно скорочується”.

“Тому воно буде припинено так чи інакше – чи рішенням уряду, чи по факту ніхто не буде їздити”, – наголосив Омелян.

У минулому році Міністерство інфраструктури України підготувало пропозиції щодо протидії Росії. Мова йшла і про припинення пасажирського залізничного сполучення.

Нагадаємо,у серпні 2018 року в Міністерстві інфраструктури вирішили обмежити залізничне сполучення з Росією. Очільник відомства Володимир Омелян підписав відповідний документ.

За його словами, це відповідь України на дії агресора, який перешкоджає судноплавству в Азовському та Чорному морях.

“Підписав один історичний документ. До Москви будуть ходити тільки ведмеді, як в старі добрі часи”, – написав міністр.

У коментарі Омелян зазначив, що анонсовані ним обмеження стосуватимуться не тільки залізничного пасажирського сполучення, обмеження якого вже анонсувалося ним раніше.

Відзначимо, що за словами міністра, ситуація в українських портах Маріуполя і Бердянська наразі стабільна, проте вони й надалі несуть збитки через блокаду Росією Керченської протоки. Окрім того, Москва досі намагається дестабілізувати Приазов’я, аби отримати суходільний коридор до окупованого Криму.

Читайте також:  До Дня Конституції України

“Це погано, тому що це б’є по економіці всього краю. І безумовно, це була добре продумана операція російської сторони, щоб дестабілізувати Маріуполь, Бердянськ і взагалі весь регіон”, – розповів чиновник.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.