facebook

У Чорному морі судно, яке незаконно заходило до окупованого Криму, зазнало аварії

Вантажне судно під прапором Монголії рухалося з порту Туреччини до порту “Кавказ” РФ.


У Чорному морі біля Таманського півострова в районі мису Залізний Ріг у ніч на вівторок, 25 грудня, сіло на мілину вантажне судно під прапором Монголії, яке раніше заходило до закритих портів окупованого Криму.

Про це повідомили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

“Вантажне судно під прапором Монголії SUROV, що рухалося з порту Туреччини до порту “Кавказ” Російської Федерації сіло на мілину”, – зазначили у відомстві.

Так, за даними міжнародної ідентифікаційної системи AIS, остання інформація про судно зафіксована ще два тижні тому.

За даними МінТОТ, на судні було відключено Автоматичну ідентифікаційну систему (AIS), остання інформація про судно зафіксувалася ще два тижні тому.

“За наявною інформацією, відключення AIS обумовлено незаконним заходом судна SUROV до закритих портів Криму, причина – спроби іноземних компаній, причетних до морських перевезень до закритих портів, уникнути відповідальності з боку українського законодавства, а також не потрапити до списку компаній-порушників, до яких можуть застосовуватись міжнародно-правові санкції”, – заявили у міністерстві.

“Попри загрози безпеці судноплавства в Чорному і Азовському морях, ризики для життя людей, Росія заохочує масові відключення суднами системи AIS, а наведений приклад ще раз демонструє як РФ нехтує нормами міжнародного права”, – додали у МінТОТ.

У відомстві наголосили, що уповноважені особи на багатьох іноземних суднах свідомо порушують норми Конвенції.

Читайте також:  У Чорному морі переполох, Путін поверне Україні вкрадене: офіційна заява РФ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.