facebook

Вихідні у січні 2019: календар

Новий рік – найдавніше і найпопулярніше свято в Україні. Щоб детальніше розібратися, скільки відпочиватимуть українці впродовж новорічних та різдвяних свят у січні 2019 року – читайте у нашому матеріалі.

Календар вихідних допоможе вам визначити офіційні вихідні, за допомогою яких ви зможете спланувати час на відпочинок. Щоб сумлінно спланувати святкові зимові канікули, потрібно знати, скільки вони будуть тривати.

Календар вихідних і святкових днів у січні 2019


1 січня – Новий рік (вихідний);

6 січня – Святий вечір (вихідний);

7 січня – Різдво Христове (вихідний);

8 січня – Пресвятої Богородиці Марії;

9 січня – Святого апостола Стефана;

14 січня – Старий Новий рік (Василя);

13 січня – Віддання Різдва Христового (Меланії);

18 січня – Другий Святий вечір (Щедрий вечір);

19 січня – Хрещення Господнє або Йордан;

20 січня – Івана Хрестителя;

25 січня – Великомучениці Тетяни.

У 2019 році перший день Нового року припадає на вівторок, а Різдво Христове українці святкуватимуть в наступний тиждень січня – в понеділок. Переважна більшість громадян у кінці 2018 року буде відпочивати з 30 грудня, а на початку 2019 року буде відпочивати з 1 січня, 7 та 8 січня включно. Святкові субота і неділя, які припадають на 5-6 січня, переносяться на 2 і 3 травня.

Новий рік в Україні
Новий рік 2019 буде роком Жовтої Земляної Свині згідно із китайським календарем. Колір свята – від гірчичного до коричневого. Зірки обіцяють всім без винятку фінансове і сімейне благополуччя. Але за умови позитивного настрою і сумлінності.

Щоб все здійснилося, варто докласти багато зусиль. Жовта Земляна Свиня завдяки своїй поступливій і терплячій натурі, обіцяє принести безліч позитивних змін в життя кожної людини.

Читайте також:  Вихідні та свята в грудні: скільки днів українці будуть гуляти, "отримають тривалий вікенд з..."

Головне зимове свято потрібно відзначити весело в колі близьких серцю людей. Це принесе задоволення і вам, і покровительці 2019-го року.

Куди відправитися на відпочинок?

Після новорічної ночі можна продовжити відпочинок на зимових канікулах. Свиня прихильно поставиться до подорожі в теплі країни: Таїланд, Індія, В’єтнам, Китай, Балі. Але справжнім задоволенням для господині року буде поїздка на грязьові курорти.

Різдво в Україні
Різдво в Україні – одне найважливіших свят у році. Різдво має безліч давніх традицій. Цикл релігійних зимових свят вважається найбільш містичним з усіх. У цей таємничий період ворожать на майбутнє та вірять в прикмети.

Неабияк захоплюючою є традиція в надвечір’я Різдва. Це таємниче частування називають Святою Вечерею, до якої обов’язково входять дванадцять (за кількістю апостолів) пісних страв. Головна страва Кутя – символізує єднання з Богом.

Повечерявши, у діток розпочинається найцікавіший час, який вони з нетерпінням чекають – коляда. Дітвора колядує під вікнами у сусідів і за це отримує гроші. Старші діти – розігрують вертепи, яке є неабияк видовищним.

14 січня українці відзначають свято Святого Василя, якому передує Щедрий Вечір, де господині також готують дванадцять страв, але вже не пісними. Після Вечері дівчатка йдуть щедрувати, а молодь збирається для ворожіння на суджених.

Цикл Різдвяних свят завершує Хрещення Господнє. В період свят вітаються один з одним: “Христос народився – Славімо Його”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.