facebook

У Польщі діятимуть нові правила розрахунків між роботодавцями та працівниками

З 1 січня 2019 року в Польщі наберуть чинності зміни до Трудового кодексу. Тим, хто працює легально, але отримує гроші на руки, варто приготуватися.
Як повідомляє YAVP.PL з посиланням на Strefabiznesu.pl, на працівників, зокрема, очікують нововведення при отриманні заробітної плати.



Згідно з чинними нормами, основною формою оплати на сьогодні є готівка, яка видається безпосередньо на руки працівникові. Інший спосіб розрахунків вимагає відповідного коригування колективного договору або письмової згоди отримувача. З січня все буде по-іншому.

У 2019 році заробітна плата в Польщі виплачуватиметься на банківські рахунки працівників. Через це останнім доведеться надавати свої платіжні реквізити. Водночас зміни до Трудового кодексу все одно залишають можливість отримання винагороди в готівці. Потрібно буде тільки поінформувати про це роботодавця в письмовій чи електронній формі.

Через зміни до Трудового кодексу роботодавці повинні будуть отримати номери банківських рахунків від своїх працівників або ж заяви про виплату зарплати готівкою до 21 січня.

Нагадаємо, 2 220 злотих брутто – стільки становитиме мінімальна зарплата в Польщі наступного року. Це на 120 злотих більше, ніж зараз. Погодинна ставка складе 14,50 злотих замість вже звичних 13,70 злотих.

Читайте також:  Моторошна ДТП: водій маршрутки переїхав пішохода прямо на зупинці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.