facebook

Українських моряків у московському СІЗО розсадили по одиночних камерах

Полонених українських військових моряків у московському СІЗО «Лефортово» розсадили по одиночних камерах.

Про це повідомляє російський телеканал «Дождь», кореспондент якого відвідав ізолятор 30 листопада.

«Моряки зараз перебувають у карантинних камерах на одиночному утриманні. Це тимчасові приміщення, куди розміщують обвинувачених/підозрюваних для перевірки документів і стану їхнього здоров’я на період 7-10 днів», — повідомляє телеканал.

Зазначається, що такі умови є стандартними: камери півтора на два метри, залізні ліжка, матраци, вовняні ковдри, стіни пофарбовані в зелене.

За даними телеканалу, пізніше моряків переведуть до камер із сусідами, де будуть холодильники і, можливо, телевізори.

«Українці розповіли, що почуваються нормально. Вранці їли гречану кашу, годину провели на прогулянці в тюремному дворику, після обіду їм принесуть книги», – йдеться у повідомленні телеканалу.

«Видали зубну щітку, пасту, рушник, забезпечили місцем для сну, постільними речами. Скарг на умови утримання немає», – сказав членам Громадської спостережної комісії один з моряків Роман Мокряк.

«Всіх новоприбулих переодягли в тюремний одяг, оскільки перебувати у військовій формі іншої держави в «Лефортово» заборонено», – заявили в ізоляторі.

Затримані переживають, що залишилися без зв’язку з родичами.

Сьогодні, 30 листопада, російські представники підтвердили Міністерству закордонних справ України, що усіх українських моряків помістили у московських СІЗО «Лефортово» та «Матросская тишина».

Читайте також:  “Відправили на навчання здоровою, а забрали в труні”: водій, який збив студентку з Польщі, вини не визнає

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.