facebook

Ходорковський визнав, що ніколи не прийде до влади в результаті виборів

Екс-глава ЮКОСу розповів про свої шанси в політичній кампанії.

1619422



Колишній глава НК ЮКОС, опозиційний російський політик Михайло Ходорковський впевнений, що його прихід до влади, якщо такий станеться, не буде пов’язаний з виборами.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню Meduza.

“Якщо я кажу, що я не готовий зайняти якусь позицію – президентську, прем’єрську, міністерську, неважливо – люди кажуть: окей, він не готовий йти до кінця. Та людина, яка готова йти до кінця, на запитання, чи готова вона – у разі необхідності – встати на вершину піраміди, відповідає: так, готова”, – зазначив він.

“Далі у людей, які, на відміну від мене, не стояли на вершині піраміди протягом багатьох років, виникає відчуття, що це та цукерочка, від якої людина ніколи не зможе відмовитися. Усвідомити, що це не цукерка, це хрест, який, загалом, дуже не хотілося б на себе звалювати … Але якщо ти вже кудись ідеш, то повинен говорити – якщо доведеться, я його візьму. Це зрозуміти люди не можуть”, – продовжив екс-глава ЮКОСу.

“Для мене це (президентство – прим.) не мета мого життя. Зміна країни – це мета. А це – засіб. Цей засіб не є для мене метою. Можна це зрозуміти? Я постараюся, щоб люди це зрозуміли. Рівно тому я кажу : я ніколи не прийду до влади в результаті виборів. Забули. Якщо є вибори, на яких хтось може перемогти … Та я і не піду туди просто. Якщо є вибори досить чесні для того, щоб на них міг перемогти опонент влади – відмінно. Значить, країна вже майже демократична”, – підсумував Ходорковський.

Читайте також:  Вибори у Кривому Розі: на дільниці знайшли вибухівку

Раніше повідомлялося, що російська опозиція об’єднується для участі у виборах.

Шукайте деталі в групі Facebook