facebook

На Львівщині у школі розгорівся гучний скандал через побори: школярку ізолювали від інших дітей (фото)

Причиною стало те, що батьки однієї з учениць відмовилися викуповувати у класного керівника зошити та підручник.



У місті Стрий Львівської області в школі №6 розгорівся скандал через побори – 4-класницю Богдану ізолювали в класі – дівчинку посадили окремо від інших дітей, її однокласники були змушені сидіти до неї спиною або боком.

Про це розповіла мама Марія Лабусевич, пише Obozrevatel.

Так, її за словами, директор школи вирішила не купувати додатковий матеріал на цей навчальний рік, попри це вчителька все ж закупила зошити з усіх предметів і підручник за власні кошти. Відтак, батьки були вимушені викуповувати їх у неї. Родина Лабусевич цього не захотіла робити, тому дівчинка й стала ізгоєм.

“Але вчителька вирішила посадити Богдану одну посеред класу. Так, що ніхто поруч із нею не сидить. Дитина йшла зі школи і плакала, тому що донька відчуває себе ізгоєм у класі. Вона все сприймає дуже болісно. Вчителька може крикнути в класі, а їй вже сняться жахи. Дитина не хоче ходити до школи, плаче. Від усіх шкільних концертів, виступів її усунули, хоча Богдана і в музичну школу ходить, і на шахи, й танцює”, – розповідає Марина.

Окрім того, вона зазначає, що Богдана часто хворіє і змушена пропускати заняття у школі.

Щоправда, у навчальному закладі інша версія конфлікту.

Там переконують, що рідні Богдани просто не бажають водити дитину до школи, побоюючись, що вона захворіє, і навіть нібито наполягали на домашньому навчанні. Але в навчальному закладі – проти цього.

“За першу чверть Богдана була в школі лише 9 разів і тільки за 5 днів мама принесла довідку. Ми просили, щоб дівчинка хоча б приходила на контрольні. Але вони хочуть, щоб вона не ходила, а їй ставили б оцінки. Але так не буває”, – пояснила директор школи Лідія Стасенко.

Читайте також:  Буде три України: які насправді плани будувала Росія щодо Криму

Хоча мама запевняє у протилежному. За її словами, вони в минулому році наполягали на індивідуальному графіку навчання для дитини, оскільки вона часто хворіє. А в школі сказали, що такого в них у місті немає.

Що стосується місця Богдани в класі, як стверджує директор, класний керівник вирішила переставити парту, оскільки та розміщена на протязі. Мовляв, вчителька боялася, що дівчинка захворіє.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.