facebook

«Майкл» став найпотужнішим ураганом за останні 80 років: є жертви (фото, відео)

У Флориді, на берег біля американського Мексико Біч, обрушився разом із проливними дощами ураган «Майкл», найпотужніший з тих, що спостерігали на північно-західному флоридському узбережжі з 1851 року. Збитки від урагану складуть близько 30 мільярдів доларів. Вже перші жертви стихії. За повідомленням Національного центру з ураганів Штатів, буря зародилася біля берегів Куби.



Швидкість вітру становить 245 км/год. в епіцентрі стихії. Саме тому бурю вже зарахували до четвертої категорії з п’яти можливих. Хоча не виключено, що через постійне збільшення вітру «Майклу» присвоять найсильніший, п’ятий рівень. Так, збитки від стихії, причому враховані і фінансові втрати для місцевого бізнесу, і ймовірне знищення житлових будинків та господарських будівель, складе близько 30 мільярдів доларів – про це заявили фахівці консультаційної компанії AccuWeather.

З’явилися дані і про перші жертви «Майкла»: у Флориді чоловіка вбило, коли дерево впало на його будинок на його будинок, а в Джорджії зафіксували смерть 11-річного хлопчика. Відзначається, що тисячі будинків у Флориді залишилися без електрики. В 35 округах штату оголошено надзвичайний стан. Загалом рятувальниками оголошено штормове попередження для Південної і Північної Кароліни поздовж Атлантичного узбережжя.

Читайте також:  США розмістили винищувачі F-15 в Ісландії та Нідерландах на тлі дій РФ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.