facebook

Дерев’янко: Генасамблея ООН показала, що Порошенко втрачає зацікавленість західних партнерів (відео)

Засідання Генеральної асамблеї ООН продемонструвало, що Західні партнери не сприймають Президента України Петра Порошенка як партнера, що здатен втілити спільну коаліцію проти агресора.

Таку думку висловив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу Newsone, інформує прес-служба нардепа.

Він зазначив, що Генеральна Асамблея ООН – це майданчик, де формується думка, основні меседжі і розуміння, куди все буде рухатись.

«Коли ми говоримо про те, що Президент України заявляв і говорив правильні речі, які мали би захищати наші українські інтереси, то це робота Президента. Але ми мали би мати результат від такої роботи. І поки що, на жаль, я не дуже бачу цей результат», – сказав депутат.


Дерев’янко відзначив, що, по-перше, була відсутня велика кількість представників і високих осіб під час виступу Президента Порошенка.

«Це свідчить про те, що вони ігнорують це і не мають до цього інтересу. Це негатив», – зазначив політик.

По друге, за словами нардепа, перші особи з G-7, зокрема Президент США, в своєму виступу взагалі навіть не згадав про Україну.

«Це говорить про те, що сьогодні тема України не є пріоритетом для США. В минулорічному виступі Дональда Трампа мова йшла, навпаки, про Україну, про те, що їй треба допомагати», – підкреслив Дерев’янко.

Він додав, що Порошенко піариться на спільному фото з Дональдом Трампом, однак в той самий час ми не почули від президента США жодного слова про Україну.

«Це бажання Порошенка продемонструвати формальні речі, які за змістом, з нашими національними інтересами не мають ніякого співставлення», – переконаний депутат.

Дерев’янко зазначив, що виділення США 250 мільйонів доларів на допомогу Україні – це дуже добре.

«Але ніхто не говорить, що минулого року було 350 мільйонів. А це означає, що в цьому році ми отримуємо на 100 млн доларів менше. Це можна розцінити як сигнал, що за останній рік президентства Порошенка десь випадково гроші нікуди не ділись. Тобто так, ми підтримуємо, але підтримуємо менше. Це дуже негативний меседж», – вважає Дерев’янко.

Політик вважає, що найбільший ризик для України – це втрати в разі запуску Північного потоку-2.

«Ми не почули нічого на цю тему взагалі. Почули загальну позицію Трампа щодо Німеччини, але ми знаємо позицію, яку він оголосив раніше, що США не будуть вводити санкцій проти компаній, які будуть будувати Північний потік», – сказав депутат.

«Чи сприймається Порошенко нашими західними партнерами, як та людина, яка здатна, надихає і може втілити певні речі спільної коаліції поти агресора, бачимо по цих аргументах, що не дуже. Це також погано», – підсумував народний депутат.

Нагадаємо, у Нью-Йорку відбулись дебати Генеральної Асамблеї ООН. Участь у них взяв й президент України Петро Порошенко.

Читайте також:  Влада Калуша звернеться до Кабміну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.