facebook

Чергова провокація Кремля на Прикарпатті? (+ФОТО)




Московському патріархату вже всюди ввижається “Правий сектор”, за учасників якого прийняв офіційних представників Богородчанської райради та РДА!

Сьогодні, 28 вересня Богородчанська районна рада та райдержадміністрація повернула приміщення музичній школі, якими користувалась УПЦ Московського патріархату. Про це повідомляє Бліц-Інфо.

Депутат обласної ради Святослав Никорович розповів, що митрополичі келії належать музичній школі, але в 2002 році приміщення передали в користування громаді УПЦ МП. Тепер ж їх повернули у власність громади.

Натомість церковники Московського патріархату у представниках райради та РДА побачили “правосекторівців”. Принаймні такий висновок напрошується з повідомлення прес-служби УПЦ МП, який розміщений на сайті прихильників Кіріла Гундяєва.

“Близько 13:00 праворадикали з «Правого сектору» в смт. Богородчани на Івано-Франківщині захопили будівлі Митрополичих палат при Свято-Троїцькому храмі, що були надані в користування релігійній громаді Української Православної Церкви. Зламали двері, розбили вікна та побили віруючих. За інформацією, що отримав Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, один із чоловіків отримав струс мозку, ще одному зламали руку, від рук рейдерів постраждав також настоятель храму протоієрей Володимир Шувар”, – пише прес-служба. 

Присутній під час опечатування приміщень депутат облради такі звинувачення спростовує. Каже, конфлікт був лише словесний. Втім, на тому й закінчилось. Також Святослав Никоровичподілився світлинами  у якому стані зараз перебувають класи музшколи.

Інформацію про захоплення храму спростовує і начальник богородчанської поліції Ростислав Прокопчук.  Каже, рішення про передачу приміщень було прийнято на сесії райради ще 16 серпня і преставників УП МП було попереджено завчасно. 16.08.2018 року на черговій сесії Богородчанської районної ради більшістю голосів було прийнято рішення до 30.08.2018 року вилучити з постійного користування громади УПЦ селища Богородчани частину приміщень костелу Благовіщення (пам’ятка архітектури – митрополичі палати і келії), що знаходяться за адресою по вул. Шевченка, 61, та передати їх на баланс Богородчанської музичної школи.

У зв’язку з невиконанням рішення органів місцевого самоврядування, 28.09.2018 року на черговій сесії районної ради більшістю голосів (35 – «за») прийнято рішення визначити Богородчанську дитячу музичну школу балансоутримувачем майнового комплексу пам’ятки архітектури та затвердити акт приймання-передачі майна.

“Але мова про храм не йде, лише за два приміщення, які знаходяться в загальному комплексі. Щодо бійки та зламаних рук, то таких фактів не було зафіксовано. Зі слів очевидців, мінімальний конфлікт був, але не те, що пише прес-служба. Маємо два звернення від людей. В одного при огляді виявили старий шрам брови, в іншого – розстяжка сугбола”, – підкреслив правоохоронець.

Як не дивно, ряд прикарпатських ЗМІ поширили неправдиву інформацію саме з позицій російських пропагандистських джерел…

additional-image-small

Катерина Солодка

Читайте також:  ЄС попереджає про небезпеку прокремлівської кампанії дезінформації щодо COVID-19

Джерело http://www.blitz.if.ua/news/moskovskyy-patriarhat-pryynyav-za-pravyy-sektor-pracivnykiv-rayrady-ta-rda.html

Шукайте деталі в групі Facebook