facebook

Головний полісмен Прикарпаття розповів свою версію смертельної ДТП у Перегінську

Начальник головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Володимир Голубош розповів, як сталася смертельна аварія за участі його автомобіля.



Як повідомляв КУРС, 20 вересня у селищі Перегінське службовий автомобіль начальника обласної Нацполіції збив велосипедиста. 72-річний потерпілий загинув.

За повідомленням прес-служби Національної поліції, Володимир Голубош в момент аварії був на пасажирському сидінні. За кермом машини був водій – інший працівник поліції, якого відсторонили від виконання обов’язків на час розслідування. Розслідування проводить обласна прокуратура. Протягом дня на місці аварії працювали експерти, виїжджав і заступник обласного прокурора.

ТСН повідомляє, що водій службового автомобіля начальника обласної поліції обганяв попутні машини, виїхав на смугу зустрічного руху, не впорався з керуванням та заїхав на узбіччя. Там збив велосипедиста. Загиблому 72 роки.

Голубош заперечив, що був обгін.

“Багато неправдивої інформації. Вчора була ДТП з летальними наслідками. Зараз цього не поправиш. Я був в даному транспортному засобі. Водій вжив всіх необхідних засобів щоб цього уникнути. Але людина загинула. На місце прибула прокуратура. Розслідує СБУ. Поліція розслідування не поводить. Та інформація що зазначена в деяких ЗМІ, що водій вчиняв обгін і не впорався з авто – то це неправдива інформація. Кажу, як учасник аварії”,- повідомив голвоний поліцейський області.

За його словами, водій рухався за правилами дорожнього руху.

Також Голубош стверджує, що водій був тверезим.

“Ми провели з водієм тест на алкодрагер і здали кров. Не знаю результати, але ми обоє не вживаємо алкоголь. З ріднею загиблого вчора спілкувалися. Вони були присутні на тесті на алкоголь”, – додав він.

Версія Голубоша така: авто поліції здійснювало об’їзд транспортних засобів, які були припарковані. Велосипедист рухався по тій самій смузі і різко повернув вправо. “Рухався по нашій смузі на зустріч нам і різко повернув до нас боком. Перпендикулярно до дороги”, – деталізує він.

Читайте також:  Невдалий обгін: на Прикарпатті перекинувся мотоцикл – є постраждалі

Голубош додав, що швидкість авто була 50-60 км за год. “Все є на відео, – каже він. – Ми чекали медиків. Чоловік мав ознаки життя, дихав. Медики швидко прибули, але вже нічого не змогли вдіяти. Висловлюю співчуття рідним і близьким”.

Поліція усунулась від розслідування, додав Голубош, щоб уникнути конфлікту інтересів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.