facebook

У Дніпрі відбулася презентація книги учасника АТО, затриманого поліцією

У Дніпрі у середу ввечері провели презентацію дебютної книги затриманого днями поліцією, а потім випущеного під поручительство, військового блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва.



Захід відбувся у лекційній залі Центральної міської бібліотеки на два дні пізніше запланованого, передає Радіо Свобода.

Зустріч відбулась у форматі «питання – відповідь». На неї зібралось більше двохсот дніпрян – колишні бійці, волонтери, громадські активісти, читачі.

За словами Валерія Ананьєва, презентована ним книга «Сліди на дорозі», яка в художній формі розповідає про пережиті ним події у зоні бойових дій на Донбасі, писалась кілька років.

«Я не читав нічого з того, що пов’язане з війною. Але є художні твори, які вплинули на написання книги, які мене чіпляють. Найбільше вплинули «Пікнік на узбіччі» Стругацьких і «Солярис» Лема. Деякі речі, які мене вразили, як були подані, я намагався привнести в текст. Вже місяць книга в продажу і її прочитало близько п’яти тисяч людей. Люди пишуть мені листи, це листи дуже щирі, пишуть мені про емоції, які вони відчували, читаючи. Це для мене найбільший комплімент», – розповів автор.

Ця зустріч екс-бійця з читачами у Дніпрі відбулась без ексцесів і завершилася автограф-сесією.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ввечері у Дніпрі перед презентацією власної книги «Сліди на дорозі» поліція затримала відомого блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва.

У поліції пояснили, що Ананьєва затримали для проведення слідчих дій у справі, відкритій за частиною 2 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). Інцидент стався у січні 2016 року, йдеться про побиття людини. За ухвалою суду Ананьєв був затриманий та доставлений у відділення поліції м. Новомосковська.

Читайте також:  Франківців попереджають про антитерористичні навчання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.