facebook

В Рогатині освітяни, яким не виплатили зарплату, перекрили дорогу – ОДА звернулася в Кабмін

В Рогатині освітяни вчора перекрили дорогу на Львів. Йдеться про блокування дороги в двох місцях через тримісячну невиплату заробітної плати.



“В Рогатині вчителі району оголосили страйк. Причина – їм третій місяць не виплачують заробітну плату”, – повідомили у місцевій групі на Фейсбук.

Сьогодні освітяни продовжують протест, але пропускають автобуси з дітьми та машини з хворими і міжміський транспорт на Львів.

Як пояснив КУРСу директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, протест пов’язаний зі зміною навчальної мережі. А це питання уряд відніс до компетенції місцевих органів самоврядування. Відтак департамент освіти ОДА врегулювати його не може.

“Ми звернулися в Кабмін і МОН, пояснили ситуацію, просили виділення додаткової субвенції, щоби закрити це питання. Процедура погодження довга. Чекаємо рішення, – каже Віктор Кімакович. – Але виділення цих грошей тільки погасить вогонь і не ліквідує його причини”.

Вогонь розгорівся через те, що в Рогатині більш як 400 дітей перебувають на індивідуальному навчанні без медичних показників – через некомплектні класи. Саме ця заборгованість, що склалася впродовж минулого навчального року, стала причиною протесту.

Читайте також:  Заборонити дистанційну освіту: діти повинні ходити в школу, вчитися, спілкуватися з однолітками – опублікована петиція

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.