facebook

Медреформа в дії! Лікарі відмовилися надавати допомогу чоловікові, який стікав кров’ю

У Дніпрі медики обласної лікарні відмовлялися надавати допомогу чоловікові, який стікав кров’ю.
Свої дії лікарі пояснювали тим, що у них немає медикаментів. Про це розповіла волонтер і військовий медик Олена Мосійчук в Facebook.

За її словами, в лікарню приїхало двоє чоловіків, у одного з яких була серйозно травмована рука, однак лікарі відмовлялися надавати йому допомогу.

“Закривавлений чоловік вийшов, опустивши голову і від безнадійності поплив на підлогу спершись об автомобіль. Я не змогла стояти осторонь. Я схопила аптечку, підбігла до мужиків. У потерпілого на руці був затягнутий пояс.

Рука була розірвана, кров йшла, шматки м’яса просто сповзали з тіла. Друг потерпілого просив про допомогу. Не розуміючи “як це лікарі відмовили?”, перев’язала, зупинила кров, і після того як ми підняли кіпіш, вийшли лікарі. Недбалою вальяжною ходою вийшли молоді дівчатка. Неохоче підійшли до мужика “що трапилося? У нас немає медикаментів”, – розповіла Мосійчук.

Волонтерка зазначила, що дала лікарям медикаменти із власної аптечки, лише після цього вони почали надавати допомогу. Однак, як розповіла Мосійчук: “Поки матом не почали спілкуватися, лікарі і пальцем не хотіли ворушити”.

З 1 вересня у Києві невідкладна медична допомога запрацює в більш мобільному форматі. А всі виклики прийматиме фахівець, який здатний миттєво зорієнтуватися, чи дійсно потрібна “невідкладна допомога” або досить направити “швидку”.

Читайте також:  Лікарка пояснила "стрибок" захворюваності на COVID-19 в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.