facebook

Щодня пакують валізи за кордон 73 українці: за роки незалежності Україна втратила десять мільйонів населення

Нас – 42 мільйони. За роки незалежності Україна втратила десять мільйонів населення. І це лише офіційна статистика. Адже за найменшими підрахунками, лише за кордон виїхало вісім мільйонів українців. В останні роки спостерігаємо найбільший відтік населення. Куди вони їдуть, і коли вони повернуться. І чи повернуться взагалі?

Про це йдеться в спецпроекті Ольги Василевської та Андрія Марченка в програмі ТСН.

Щодня пакують валізи за кордон 73 українці.

За всю історію, країну в пошуках заробітку покинуло 8 мільйонів людей. Це все населення Австрії або Ізраїлю. З цього числа трудових мігрантів – половина поповнила населення Pосії. По 1,2 млн – працює в Канаді та Польщі, 940 тисяч – у США, 500 тисяч – у Бразилії. В Італії проживає 231 тисяча українців, а в Німеччині – 230 тисяч.

Кількість емігрантів щорічно збільшується в геометричній прогресії. Офіційної статистики не існує. Про масштаби може свідчити хіба що зняття з реєстрації за місцем проживання, коли продаєш нерухомість і сідаєш на літак. 2016 року таких було 6,5 тисячі українців, минулого року їхня кількість збільшилась майже вчетверо – до 22 тисяч. Але є і неофіційні цифри. За даними міжнародних експертів, торік країну покинуло понад мільйон осіб.

Ще 100 тисяч щомісяця перетинає кордон на роботу. Найбільше українців працюють у Польщі — 506,5 тисячі, Pосію обрало 342,4 тисячі українців. Тамтешня міграційна служба пропонує мешканцям Донбасу отримати pосійський паспорт за спрощеною процедурою. За перші два роки після анeксії громадянства Pосії набуло 300 тисяч українців, і це без урахування Криму.

В Італії — 147,7 тисячі та Чехії —150 тисяч українців. Ще 200 тисяч працює в Чехії за польськими візами. Але в цю статистику не увійшли біженці, які покинули територію Донбасу і направились до ворожої країни. Додамо до цієї математики не менше 100 тисяч угорських паспортів, які отримали мешканці Закарпаття, не покидаючи власних домівок.

Читайте також:  “Усіх - геть!” або “П'ять фактів про “Третій майдан” (no comment!)

Поки ми з вами усвідомлювали цю сумну статистику, дві українські родини склали валізи у пошуках щастя на чужині.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.