facebook

“Колискова для Андрійка” – мама Кузьми написала третю книжку про сина

Книжка дійсно розпочинається з колискової про перепілоньку, якій вже більше 200 років. Саме під цю колискову виростали дідусь та мама Кузьми “Скрябіна”, а потім і він.

Мама Кузьми – Ольга Кузьменко – присвятила сину вже третю книжку. І назвала її так по-материнськи “Колискова для Андрійка”



.

“Андрійкові треба було співати її разів 10. І ти так думаєш: ну, вже Андрій заснув.. Встаєш, а в твоєму коліні щось “хрясь”, і Андрій відкрив очі..

І ти знову починаєш: “Ой мала-мала…”, ‒ поділилася спогадами мама Андрія Ольга Кузьменко, передає “Захід. нет”.

Про це і книжка: його дитинство, дороге серцю село Сіде, поруч із Самбором, де чотирирічним відпочивав у люблячих рідних, про формування як музиканта. Бо з тітками-віолончелістками ще малим постійно слухав польське радіо, в час, коли по нашому крутили Кобзона та Лещенка.

Виявляється, Кузьма дуже любив дідові гойдалки. А постійні гастролі згодом напророкував собі ще в дитинстві, коли бавився, що він шофер автобуса і складав собі графіки виїздів.

Андрія Кузьменка немає вже більше трьох років. За кілька днів йому б виповнилося 50, та рідні досі називають його “Андрійко”.

“Він завжди залишався ніжним, душевним, “нашим”. І він нас називав не цьоцями, а Віра і Надя. Ми були дуже близькими з ним. І ми відчувалися завжди молодими. Отак він робив, що ми біля нього чулися завжди на висоті і молодими!”, ‒ розповіла тітка Андрія Надія Качмар.

За своє життя Кузьма випустив з два десятки дисків та заспівав сотні пісень.

“Андрійко зі сцени виглядав не як артист, що вийшов похизуватися-попіаритися ‒ він був самим собою! Він інакшим не міг бути тому, що він таким був весь час по життю: йшов з тою усмішкою і твердо стояв на ногах.

І то було для мене дуже й дуже важливо!” ‒ підсумував батько Андрія Віктор Кузьменко.

Читайте також:  Протікання трубопроводу на нафтобазі під Києвом усунуто

Книга вийшла накладом у півтори тисячі примірників. Її можна придбати у Видавництві Старого Лева.

Однак рідні обіцяють: вийде у світ ще один диск з піснями Кузьми, які досі не чули його шанувальники.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.