facebook

На Коломийщині 27-річна жінка вимагає компенсацію за те, що на підприємстві їй відтяло руку. ВІДЕО

На коломийському підприємстві мешканці Великої Кам’янки відтяло кисть правої руки.

Жінка каже, що її випадок далеко не єдиний. Яке покарання понесли керівники фірми і яку компенсацію отримала постраждала – з’ясовували журналісти телеканалу НТК.

Після нещасного випадку минув понад рік. Жінка навчилась робити всю хатню роботу, навіть готує їсти. Пані Ользі допомагають її сини.

Ользі Бороті 27 років. 2 роки тому вона влаштувалась на підприємство “Ескара” в Коломиї складальницею шпону.

“Я сиділа за станком, складала шпон. Станок стояв, оператор був за пультом. Зайшов директор і крикнув, чому станок стоїть. Цей не дивиться, що я забираю сміття, і включив кнопку. Мені затягло руку під вал, почало її толочити, а потім рубати”, – розповідає жінка.

Медики врятувати руку не змогли. Ольга каже, що представники підприємства приходили до неї в лікарню двічі і частково оплатили лікування. Обійцяли їй виготовити протез. Але, каже жінка, за всі обіцянки забули. Жінка хотіла б отримати компенсацію.

Представники підприємства з журналістами зустрітись відмовились. Телефоном розповіли, що оплатили жінці лікування, а також протягом року виплачували заробітну платню. Жінка й досі оформлена на підприємстві.

Комісія спецвідділення фонду соціального страхування в Коломиї визначила випадок як складний. Техніку безпеки порушили і працівники, і підприємство. З жовтня минулого року жінка має страхування, до кінця життя отримуватиме щомісяця по 2 тисячі гривень.Також фонд соціального страхування сприяє виготовленню протеза у Львові.

Керівника підприємства притягнули до адміністративної відповідальності – це штраф у понад 500 гривень.

Випадок з пані Ольгою не єдиний. За підрахунками Управління держпраці, на підприємстві минулого року двоє людей пошкодили кінцівки. Пані Ольга ж стверджує, що вона третя тільки з її села – Великої Кам’янки.

Читайте також:  Погода в Івано-Франківську та Івано-Франківській області на вихідні, 19 і 20 вересня

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження і зараз проводять досудове слідство.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.