facebook

МЗС викликало посла Італії “на килим” після скандальної заяви про “законну анексію Криму”

Україна викликала “на килим” італійського посла після скандальної заяви віце-прем’єра Італії Маттео Сальвіні про “законну анексію Криму” та “фальшиву” революцію в Україні.

Про це в ефірі “5 каналу” повідомила заступниця міністра закордонних справ України Лана Зеркаль, повідомляє “Європейська правда”.




“Ми реагуємо. У понеділок ми будемо зустрічатися з італійським послом. Він дуже приємна людина. Я розумію, що він не може відповідати за слова своїх політиків, особливо зважаючи на те, що цей політик їздив у Крим і щойно повернувся з Москви, де, за наявною у нас інформацією, зустрічався з паном Путіним”,
– заявила Зеркаль.

Разом з тим вона визнала, що в України викликає занепокоєння зростання рейтингу політичної сили Сальвіні – ультраправої партії “Ліга”.

“Це дійсно напружує. Навіть більше, ніж будь-які його заяви. Коли вони виграли вибори, у них рейтинг був приблизно біля 15%, зараз у них рейтинг підтримки більше 30% після всіх заяв по мігрантах. Після того, як вони не пустили кораблі з мігрантами у свої порти”, – сказала Зеркаль.

Як повідомляла “ЄвроПравда”, міністр внутрішніх справ та віце-прем’єр Італії і глава правої партії “Ліга” Маттео Сальвіні вважає, що Росія законно анексувала український Крим, а революцію в Україні називає “фальшивою”.

Сальвіні також підтвердив свою прихильність скасування європейських санкцій проти РФ.

Читайте також:  Смертельна тиснява в Італії: відомо, чи є серед постраждалих українці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.