facebook

Марцінків поставив ультиматум мешканцям Пасічної, які протестують проти забудови і блокують дороги

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків поставив ультиматум мешканцям мікрорайону “Пасічна”, які протестують проти забудови біля школи №24. У разі, якщо вони будуть далі перекривати дорогу, він не допомагатиме шукати компроміс між громадою, СБУ та забудовником.

Сьогодні Марцінків зустрівся з мешканцями мікрорайону “Пасічна”, які виступають проти будівництва двох десятиповерхівок поблизу школи №24.

Нагадаємо, Руслана Марцінківа запрошували сьогодні на зустріч у приміщенні школи, однак там він не з’явився. Натомість прийшли заступник міського голови Микола Вітенко та депутат від округу Андрій Строїч. Втім, люди відмовилися від спілкування з Вітенком та пішли перекривати вулицю Галицьку, вимагаючи зустрічі саме з мером. Зустріч призначили на 18 годину у приміщенні мерії, після чого люди погодились розблокувати дорогу.

Міський голова зустрів мітингувальників біля входу в адмінбудівлю та разом пройшли у зал засідань. Марцінків подякував, що у громади є своя чітка позиція і це питання справді важливе людям. На зустріч також з’явилися представники СБУ та забудовника.

“Я вас підтримую повністю, а єдине, що не підтримую, – це перекриття дороги. Є інші методи – перекривайте мій кабінет, перекривайте міську раду – є багато методів, які ми використовували за часів Януковича… Тому я вважаю, що перекриття доріг – це найгірше, тому що це створює труднощі для інших мешканців”, – сказав Марцінків.

Він також запевнив, що міська влада докладає усіх зусиль, щоб у найкоротші терміни вирішити проблему. Для цього було створено робочу групу, яка провела вже два засідання. В рамках робочих зустрічей дали доручення відшукати альтернативну земельну ділянку в іншому місці, щоб запропонувати її для ведення будівництва. Також звернулися офіційним листом до Кабінету Міністрів України щодо скасування рішення про виділення земельної ділянки.

Читайте також:  Багаторівневий паркінг: незабаром біля ОДА збудують парковку для автомобілів на 255 місць

Представник СБУ Ярослав Боднарук зазначив, що не може зрозуміти позиції людей, оскільки не має повноважень, щоб відмовлятися від ділянки, оскільки це компетенція Кабміну.



Мер поцікавився у представників забудовника, для чого вони спровокували людей.

Керівник дозвільного відділу фірми “Вертикаль” Андрій Сендецький зазначив, що компанія не порушує жодних норм закону:

“Два дні назад заїхати хотів один трактор, там була куча сміття. Це не означає, що почалися роботи. Дерева ми не зрубували. Ми чагарники зрубували. В нас є чітка домовленість, договір підписаний в січні з СБУ. Ми повинні терміни витримати. Цей конфлікт триває довший час, ми не можемо виконати договір. На сьогодні наша фірма не порушила жодної норми закону. У нас є дозвіл на підготовчі роботи – і ми маємо право їх виконувати. Паркан поставити, звільнити територію від сміття. Більше нічого не робили. Дорогу ніхто не перекривав. Останній раз, коли ми збиралися, ми показували план і пояснювали, що дорога буде. Я вже три рази давав документи”, – пояснив він.

Представник управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Тарас Рибак підтвердив слова Сендецького, зазначивши, що наразі забудовник не отримав декларації про початок будівельних робіт, а підготовчі роботи – це огородження території і прибирання її від бур’янів. Забудовник ще навіть не подав робочий проект, щоб отримати дозвіл на будівельні роботи.

“Доки не отримають декларацію, не мають права нічого будувати”, – пояснив Рибак.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Руслан Марцінків пообіцяв у п’ятницю о 7 ранку приїхати у двір.

Він зазначив, що міськрада запропонує Кабміну альтернативні земельні ділянки для будівництва висоток з квартирами для СБУ. Забудовнику пропонують зупинити будь-які роботи. На наступну зустріч запросять керівників СБУ і БК “Вертикаль”. Також запропонував людям вибрати 5-7 людей, які представлятимуть їхні інтереси.

Читайте також:  Міський голова Івано-Франківська провів тест-драйв екскаватора (фото)

“Якщо хтось буде перекривати дорогу, я не буду з вами зустрічатися і зі своїх нікого не пущу. Це останній раз, що під тиском… Я гарантую, якщо буде перекриватися дорога, я ні з ким не зустрінуся. А поліція нехай до мене не дзвонить, а робить свою роботу”, – сказав мер.

Люди запропонували меру так само принципово поставити ультиматум забудовнику.

Як писав КУРС, на Пасічній виник конфлікт через будівництво біля школи №24. БК “Вертикаль” збирається збудувати там дві 10-поверхівки. Частину квартир пообіцяли працівникам СБУ.

Місцеві мешканці подали міській владі електронну петицію проти будівництва і збирають підписи по будинках. Люди хочуть бачити на цьому місці сквер.

18 червня мешканці мікрорайону зустрілися із представниками забудовника. Досягнути домовленості так і не вдалося. Люди погрожували перекрити доступ техніці забудовника до будмайданчика.

Днями люди заблокували проїзд по вулиці Целевича та Галицьку.

У міськраді мешканцям Пасічної пообіцяли шукати альтернативну ділянку для будівництва висоток для СБУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.