facebook

Porto Franko 2018: Юрій Андрухович познайомив іванофранківців з “Коханцями Юстиції” (фото+відео)

У середу, 13 червня, у дворику Палацу Потоцьких на Helicopter Stage відомий франківський письменник Юрій Андрухович презентував свої улюблені уривки з нового роману “Коханці Юстиції” під музичний супровід одного з найцікавіших альтернативних гуртів молодої української сцени – “Сон Сови”.

Музиканти спеціально написали музичний супровід під вибрані тексти з роману, передає Фіртка.

Зі сцени автор цитував уривок з роману про “завалений Космос”, історію голокосту, та “квитки на магію”.

Письменник писав «Коханців Юстиції» 27 років. Перша частина роману «Коханці Юстиції» була написана ще за СРСР, остання ‒ в реаліях сьогодення.

«Коханці Юстиції» – паранормальний роман, у якому окремі життєписи з притаманною автору композиційно-стилістичною майстерністю об’єднуються в художню цілість і аж волають про восьми-з-половиною-серійну кінематографічну реалізацію. ­

Родинно-побутові і політичні вбивства, зґвалтування і грабунки, розбещення малолітніх і загадкове відокремлення голови, ідейні зради і зради заради ідеї, закладені різним дияволам душі й не завжди справедливі, але часто жахливі покарання. Чого ще треба, щоб читач відчув себе благим і з насолодою усвідомив свою моральну перевагу над нещасними коханцями примхливої Юстиції? Та вже – за старою доброю традицією – й над автором, якому спало на думку увічнити таких пропащих істот.




 

Читайте також:  Співачка і письменниця Ірена Карпа в Парижі втретє вийшла заміж(відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.