facebook

Сьогодні частинка Франківська засяє: мер запрошує помилуватися цим видовищем

Благоустрій Івано-Франківська відбувається на повну. Постійно щось встановлюють, прикрашають, добудовують, розбудовують. Все для комфорту мешканців і захоплення туристів. Останнім часом почали робити підсвітки деяких пам’яток архітектури, це додає їм особливого шарму, краси і нового акценту. Навіть була мета за один рік підсвітити близько десяти пам’яток, повідомляє Франик. У Івано-Франківську вже підсвічується декілька будівель, серед них Катедра, міська ратуша, Художній музей, Дитяча бібліотека, адмінбудинок, управління СБУ, телевізійна вишка, будинок на Мазепи, 7-9, фасад будинку на вулиці Незалежності, 7, готель «Київ» і Фортечний провулок.

Ось і знову міський очільник Руслан Марцінків повідомив, що сьогодні завершуються остаточні роботи і вже о 22:00 засяє головний корпус Івано-Франківського медичного університету. Медакадемія знаходиться на вулиці Галицькій, 2 і має просто шикарний вигляд, що з новою підсвіткою стане ще ефектнішим.

На цю підсвітку місто витратило понад мільйон гривень та вважають, що вона варта цих коштів. Марцінків запрошує всіх містян помилуватися цим яскравим видовищем.

До слова, у Івано-Франківську найближчим часом планують встановити пам’ятник вчителю. Для цього створили конкурс з кількома учасниками, котрі створювали ескіз пам’ятника і шляхом подальшого голосування повинно було визначитися, який ж пам’ятник встановлять у місті.



Нещодавно відбувалося засідання конкурсного журі, але жоден із чотирьох запропонованих ескізів не набрав достатньої кількості голосів, щоб бути реалізованим. Тож поки конкурс продовжується, а у міській раді Івано-Франківська чекають на нові ідеї та цікаві варіанти.

Читайте також:  В Івано-Франківську патрульні врятували 19-річного хлопця, який стрибнув з балкона

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.