facebook

Держборг України у валюті в березні зріс майже на $7 мільярдів

Загальна сума державного та гарантованого держборгу України за березень 2015 року зросла на $6,906 мільярдів, або на 11,88%.

1615850




Про це повідомляє Міністерство фінансів України. За даними відомства, загальна сума державного та гарантованого державою боргу в гривневому еквіваленті в березні в порівнянні з лютим знизилася на 90 млрд грн., або на 5,58% – до 1,524 трлн грн.

З початку року державний і гарантований державою борг в іноземній валюті знизивсяна3,886 млрд дол., або на 5,64%, в гривневому еквіваленті – збільшився на 423 млрдгрн., або на 38%, зазначає Мінфін.

Нагадаємо, в лютому державний і гарантований державою борг знизився на 15,66% до 58,119 млрд дол. У валюті, збільшився на 45% – до 1,614 трлн грн. в гривні.

Україна планує провести переговори з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу до прибуття місії Міжнародного валютного фонду, запланованого на 29 травня.

Росія не згодна на реструктуризацію українського боргу

Як повідомляв Кореспондент.net, МВФ наполягає на завершенні переговорів про реструктуризацію частини зовнішньої заборгованості України не пізніше червня, коли місія проведе першу оцінку виконання програми співпраці.

Раніше глава Мінфіну Наталія Яресько заявила що Україна може не отримати другий транш МВФ, якщо не досягне угоди з кредиторами про реструктуризацію держборгу до початку чергового перегляду програми МВФ.

Нагадаємо, 10 квітня Кабмін схвалив перелік зовнішніх боргів, які планується реструктуризувати.

Читайте також:  В Україні підвищать виплати при народженні дитини: на скільки збільшиться розмір допомоги

Шукайте деталі в групі Facebook