facebook

“Перед убивством він…”: У Харкові затримали одіозного “оплотівця”

У центрі Харкова силовики затримали колишнього члена “Оплота”. Затримання сталося на вулиці Отакара Яроша. Про це повідомляє видання “Depo.Харьков” з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах.

За відомостями співрозмовника агентства, в центрі Харкова силовики затримали колишнього члена “Оплота” на прізвище Ісаков. Останнім часом перед убивством голови “Оплота” Євгена Жиліна затриманий виконував обов’язки його заступника.

Раніше ми писали, що біля зупиненого правоохоронцями автомобіля Toyota Land Cruiser знаходилася зброя.

Нагадаємо, 19 вересня 2016 року біля території елітного селища Горки-2 в Одинцовському районі Московської області Російської Федерації в ресторані кілер розстріляв двох людей, одним з яких виявився лідер харківської терористичної організації “Оплот” і противник євромайдану Євген Жилін.

Офіційне підтвердження факту смерті громадянина України Жиліна надійшло з Росії в кінці 2016 року.

У зв’язку зі смертю підозрюваного кримінальне провадження проти нього було закрито 28 грудня 2016 року.

У серпні 2015 року прес-центр УСБУ в Харківській області повідомив про затримання в Харківській області членів диверсійної групи, яка координувалася і фінансувалася головою організації “Оплот” Жиліним.

За інформацією спецслужби, угруповання було створене в квітні 2015 року році одним з керівників т.зв. “МГБ ДНР” на прізвисько “Танк”, а згодом передане на зв’язок Жиліну. До її складу входили троє раніше судимих харків’ян, які готували теракти і збирали розвідувальну інформацію про підрозділи антитерористичної операції. Члени угруповання регулярно виїжджали в Білгород (РФ), де звітували представникам російських спецслужб і Жиліну, який перераховував гроші на їх банківські рахунки.

У вересні 2015 р. за фінансування терористів через фірми, підконтрольні голові організації “Оплот” Євгену Жиліну, 21-річний харків’янин засуджений Київським райсудом Харкова до 5 років і 1 місяця позбавлення волі.

Читайте також:  Подробиці вбивства дитини на Прикарпатті: мати задушила двомісячного сина, бо він хворів і не давав їй спати (відео)

26 серпня 2016 року на офіційному сайті Генеральної прокуратури України була оприлюднена повістка про виклик Жиліна у військову прокуратуру сил АТО для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.