facebook

“Задушили і викинули в річку”: Відомого депутата підозрюють у жорстокому вбивстві

У травні 2012 року в річці Оскіл (Білгородська область РФ) поліцейські знайшли тіла двох чоловіків. Ними виявилися Володимир Клімов і Віталій Сизранцев. Обидва українці, жителі міста Первомайськ Харківської області. За всіма ознаками, чоловіки були вбиті, а після скинуті в річку, повідомляли тоді ЗМІ.

Поліція Російської Федерації довго розшукувала свідків події, проте знайти нібито нікого не вдалося і справу незабаром закрили.

Про убитих відомо, що вони і ще один житель України Антон Лімонов були організаторами фіктивних підприємств ТОВ “Гранд Альянс Плюс”, ІП “Делекспо Груп” і ТОВ “РД Сервіс”. У 2010 році фіскали відкрили проти них кримінальну справу і наклали арешт на рахунки компаній. На одній з них – ТОВ «РД« Сервіс »на той момент перебувало понад 60 млн грн.

Пізніше виявилося, що до фіктивних компаніям має безпосереднє відношення Дмитро Святаш і його авто корпорація «АІС». У 2010 році екс-регіонал, а тепер народний депутат від групи «Партія Відродження» підписав з Віталієм Сизранцевим договір купівлі-продажу 100% частки в ТОВ «РД« Сервіс », де Сизранцев продавав, а Святаш купував компанію за 51 тис. Грн. Іншими словами, за деякий час до вбивства Сизранцева Святаш всього за 51 тис. Грн купив компанію, на рахунках якої було понад 60 млн грн.

Після переуступки і оформлення всіх документів, Сизранцев з товаришем, як уже було сказано вище, знайшли мертвими в річці Оскіл на території РФ.

І можливо це вбивство так і залишилося б нерозкритим, якби не свідчення третього учасника групи – Антона Лимонова, записані ним же на відео. У своєму зверненні Лимонов розповів, що він разом з Сизранцевим і Клімовим були фіктивними підписантами у народного депутата Святаша.

Читайте також:  Хліб дорожчатиме й надалі, – економіст




“Влітку 2010 року мені запропонували легко заробити. Я погодився за тисячу доларів підписати деякі документи. Протягом 2010-2012 років в місті Харкові і в місті Києві я підписував документи. Також зі мною їздили підписувати документи Віталік Сизранцев і Володя Клімов.

Потім за цими паперами мене допитували працівники міліції. Вони сказали, що я брав участь у продажу автосалонів АІС і завдяки моїм діям Дмитро Святаш “кинув” банк на сотню мільйонів. Але Святаш дав мені адвоката і все “порішав”, і міліція більше мене не чіпала », – розповів Лімонов.

За його словами, Сизранцев і Клімов поїхали в Росію за наказом Святаша. Разом з ними мав їхати і Лимонов, але з формальних причин його не пропустили через кордон, що і врятувало йому життя.

«На початку 2012 року за наказом Дмитра Святаша мені, Віталіку Сизранцеву і Климову Володі запропонували поїхати до Бєлгородської області, щоб знову підписати деякі папери за гроші. Ми погодилися, але мене не пропустили в Росію, так як у мене не булf вклеєна фотографія в паспорт.

Пізніше я дізнався, що Володю і Віталіка жорстоко вбили, задушили і кинули в річку Сіверський Донецьк. Мене знайшла і допитувала поліція Росії, вони чітко сказали, що це – справа Святаша Дмитра, але йому вдалося зам’яти цю справу”, – розповів Лімонов.

Мотив Святаша очевидний. Після вбивства Сизранцева і Климова, справа про фіктивне підприємництво закрили. Відповідно були і зняті арешти з рахунків компаній, в тому числі тієї, яку Святаш «встиг» купити до вбивства.

При цьому ні в Нацполіціі, ні в Генпрокуратурі ці факти і свідчення Лимонова не коментують і про розслідування проти народного депутата Святаша, прямо звинуваченого у вбивстві, публічно нічого не говорять.

Читайте також:  Сварка зі співмешканкою та отруєння невідомою речовиною: в поліції розкрили деталі смерті Полякова

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.