facebook

Росія хоче заборонити стягувати з кримчан борги перед українськими банками

Держдума має намір заборонити стягнення боргів кримчан перед банками України.

1615379




15 травня Держдума РФ планує розглянути законопроект про введення в Криму мораторію на банківську та іншу супутню діяльність юридичних осіб-резидентів України, передають Новости Крыма.

На сайті відомства йдеться, що комітет Держдуми з фінансового ринку схвалив документ і запропонував прийняти його до розгляду.

У Криму банки відмовляються обмінювати гривні

Законопроектом пропонується ввести мораторій на банківську (фінансову) і супутню, в тому числі колекторську, діяльність юридичних осіб-резидентів України, які не мають ліцензії Банку Росії та зареєстрованих в Криму до його приєднання до РФ, а також на діяльність фізичних та юридичних осіб, що діють в їхніх інтересах.

Мораторій вводиться також на укладення і держреєстрацію будь-яких цивільно-правових угод даних осіб з юридичними особами-резидентами РФ.

“Крім того, мораторій планується поширити на виконання судових рішень, винесених до 18 березня 2014 року українськими судами на користь українських банків та інших фінансових організацій, які працювали в Криму до вказаної дати. Це дозволить призупинити стягнення боргів кримчан на користь українських банків”, – передає видання.

Згідно з документом, для припинення дії мораторію прокурори Криму і Севастополя повинні звернутися до суду.

Раніше глава Криму Сергій Аксьонов закликав жителів регіону не повертати поки кредити, взяті в українських банках до анексії. Крім того, він пообіцяв кримінальну відповідальність співробітникам колекторських фірм, що вимагають повернення даних кредитів.

Крім того, повідомлялося, що в парламенті Криму розробляється законопроект, який дозволив би жителям півострова тимчасово не виплачувати борги за кредитами українським банкам.

Читайте також:  З Росії їде техніка, завтра Путіна можуть закликати ввести війська – Дейнега

Шукайте деталі в групі Facebook