facebook

Норвегія розширила санкції проти українців і росіян

До розширеного чорного списку потрапили Кобзон та сепаратисти.

1614936




Норвегія розширила “чорний список” для України і Росії, до якого були внесені 19 фізичних та 9 юридичних осіб. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС королівства, що надійшла в суботу до представництва ТАСС.

У документі наголошується, що прийняті зміни стосуються списку осіб, чиї закордонні рахунки мають бути заморожені відповідно до останніх рішень ЄС.

Королівство послідовно приєднувалося до всіх пакетів санкцій Євросоюзу, хоча скандинавська держава і не є його членом. Чорний список Норвегії аналогічний прийнятому ЄС. Внесені зміни відповідають тим, про які ЄС оголосив 16 лютого.

До нової редакції списку включено п’ятеро росіян: заступника міністра оборони РФ Анатолія Антонова, першого заступника міністра оборони РФ Аркадія Бахіна, народного артиста СРСР і депутата Держдуми Йосипа Кобзона, депутата Держдуми від КПРФ Валерія Рашкіна, а також начальника головного оперативного управління російського Генштабу Андрія Картаполова.

Крім того, до списку внесено імена 14 представників керівництва проголошених Донецької та Луганської народних республік (ДНР і ЛНР) та лідерів батальйонів сепаратистів. Усім їм заборонено в’їзд на територію Норвегії, їхні активи в норвезьких банках в разі виявлення мають бути заблоковані.

Серед внесених до списку – дев’ять “юридичних осіб”: рух “Новоросія”, “Козача національна гвардія” та 7 загонів ополченців: “Спарта”, “Сомалі”, “Зоря”, “Привид”, “Оплот”, “Кальміус”, ” Смерть “. Норвегія також вводить повну заборону на інвестиції в Криму і Севастополі.

Раніше Медведєв заявив, що втрати Росії від санкцій можуть зрости в рази цього року.

Нагадаємо, 16 квітня, президент Росії Володимир Путін під час “прямої лінії” заявив, що санкції допомогли російській економіці.

Читайте також:  Ділять на двох сeрце і пeчінку: жінка наpoдила незвичайних сіaмських близнюків(фото)

Шукайте деталі в групі Facebook