facebook

Промивка мізків: бойовики «ЛНР» розповіли школярам, як штурмували будівлю СБУ у 2014-му

Захоплене бойовиками приміщення СБУ в Луганську, 2014 рік.

Чотири роки тому, 6 квітня 2014 року в Луганську прокремлівські бойовики захопили будівлю СБУ, закидавши її яйцями, шумовими гранатами та пляшками з пивом, вибивши вікна та заблокувавши проїзд на вулиці Радянській. Тоді серйозно ніхто не сприймав тих п’яних тітушок, а сьогодні вони називають себе «героями російської весни», розповідаючи про події 2014-го луганським школярам як про «мужність, відвагу та патріотизм».

Так, вчора у луганському історичному музеї вони організували «акцію «Моя російська весна», в рамках якої учасники штурму будівлі СБУ в Луганську 6 квітня 2014 року розповіли учням шкіл Антрацита та Антрацитівського району про тодішні події. Зрозуміла річ, зі своєї точки зору. Про це пишуть підконтрольні окупантам ЗМІ.

Мовляв, це були «найгостріші моменти історії, сповнені героїзму та патріотизму». А ще побажали дітям «більше уваги приділяти питанням військово-патріотичної підготовки, виховувати в собі почуття патріотизму, любові до рідного краю, і на прикладі старших поколінь донести дух сьогоднішньої зустрічі до кожного члена учнівського колективу». А діти, у свою чергу навіть «подякували учасникам історичних подій за мужність та відвагу».

Словом, бойовики на окупованому Донбасі роблять ставку на місцеву молодь, адже за допомогою юних і завзятих активістів можна тримати в страху кого завгодно. І буквально зі шкільної парти втовкмачують дітям у голови різну єресь про «русский мир» і «відродження новоросії».

Читайте також:  Президент не підтримав водіїв авто з іноземними номерами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.