facebook

4G вже у Івано-Франківську

Світ йде вперед, а відтак удосконалюються  технології і якість зв’язку. Україна вже давно очікувала на появу зв’язку четвертого покоління 4G, адже є єдиною країною в Європі котра ще немає такого мобільного інтернету. Ще у 2015 році, президент України Петро Порошенко підписав указ про запровадження 4G.

І ось врешті решт українські мобільні оператори запустили цей довгоочікуваний швидкісний зв’язок. Про це стало відомо сьогодні 30 березня. Наразі 4G запущено у найбільших містах України. Серед них і Івано-Франківськ, повідомляє Франик. Окрім Франківська, зв’язок четвертого покоління став доступним в таких містах, як Київ, Дніпро, Харків, Запоріжжя, Львів, Полтава, Суми, Чернівці, Одеса і Херсон.

Для того щоб перейти на новий стандарт, потрібно лише придбати сім-карту і мати смартфон, котрий підтримує 4G. Завдяки 4G в рази зросте швидкість передачі даних, та й мережа працюватиме набагато стабільніше.

Згодом зв’язок четвертого покоління планують запустити у всіх українських містах.

Варто також додати, що 4G, котре вже є у вище перелічених містах, поки що має лише точкове покриття. Основне покриття розгортатимуть вже у липні цього року.

Запуск 4G став можливим завдяки тому, що Український державний центр радіочастот, сьогодні 30 березня оголосив, що надає всі потрібні дозвільні документи компаніям.

Мобільні оператори придбали частоти 4G в діапазоні 1800МГц.

У сумі всіх торгів котрі вже відбулися і ще триватимуть, держава отримає близько 8 мільярдів гривень за 4G.

Читайте також:  Пенсія за вислугою років. Кабмін вносить зміни для педагогів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.