facebook

Мерія Івано-Франківська вивела на страйк тисячу медиків та освітян. ФОТО, ВІДЕО

Близько тисячі працівників бюджетних установ зібралися на площі перед адміністративним будинком і вимагають в уряду додати державну субвенцію на зарплати.

На страйк, за вказівкою міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, вийшли освітяни та медики. Саме їм, за словами мера, не вистачає грошей субвенції з державного бюджету на зарплати до кінця року.



На нараді, яка передувала страйку, погодились з тим, що єдина можливість вплинути на ситуацію та достукатись до уряду – загальноміський мітинг. Таке звернення вже адресувала сесія міськради, але у відповідь нібито отримали формальну відписку. Ініціатори мітингу запевняють, що акція не зашкодить освітньому та лікувальному процесу в місті.

“Якщо минулого року ми знайшли 62 мільйони гривень на зарплати медикам, освітянам та дошкіллю, то цього року ситуація значно гірша”, – зауважив Руслан Марцінків.

Він зазначив, що субвенції, яку дали на Івано-Франківськ, вистачить лише на півроку. За його словами, медична галузь зараз під ризиком, і місто може втратити медиків, які надають перевагу роботі за кордоном.

“Звісно, зміни потрібні. Але вони мають бути разом з фінансуванням”, – сказав мер.

Він зауважив, що в галузі освіти ситуація ще гірша.

“Ми не виходимо проти когось. Ми виходимо за те, щоб добитись нормальної, гідної зарплати”, – констатував мер.

Під час мітингу учасники вигукували: “Надійна робота і гідна зарплата!”

По завершенню мітингу ініціатори озвучать резолюцію до державної влади.

Читайте також:  Освітян відсторонятимуть від роботи за відмову або ухилення від вакцинації

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.