facebook

У вихідні на Прикарпатті очікують до 45 сантиметрів снігу

Про це під час селекторної наради під керівництвом віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.



Учасники заходу обговорили питання щодо протидії загрозам під час ускладнення погодних умов та заслухали доповідь заступника голови Державного агентства водних ресурсів Павла Гвозденка про підготовку водогосподарських систем до пропуску повені та поводу.

Зокрема, зазначалося, що внаслідок впливу двох активних циклонів негода вируватиме впродовж вихідних днів з 17 по 19 березня. Складні погодні умови супроводжуватимуться сильним снігом, хуртовинами та поривистим вітром.

Передбачається, що така негода призведе до порушення руху транспорту, ускладнення роботи енергетичної, будівельної та комунальної сфер.

У зв’язку з цим, перший заступник голови облдержадміністрації, перший заступник голови регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Марія Савка під час засідання регіонального штабу із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах області у зимовий період дала доручення скоординувати зусилля всіх відповідних служб області задля упередження виникненню надзвичайних ситуацій.

Зазначалося, що область готова до реагування на можливі надзвичайні ситуації. Технічні засоби та посипкові матеріали є в достатній кількості. Відповідно, різними дотичними службами буде забезпечено належну роботу транспортного сполучення, посилять роботу служб цивільного захисту, забезпечать моніторинг патрульними службами автодоріг для запобігання заторів.

Читайте також:  Зима-2021: синоптики розповіли про жахаючий прогноз погоди

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.