facebook

В Україні хочуть скасувати перехід на літній час: Що потрібно знати про переведення годинника

В Україні хочуть скасувати переведення годинників на літній час.

На черговому засіданні Київради депутатари написали звернення до парламенту з вимогою розглянути скасування переходу з зимового на літній час. Цього року час на годину вперед українці повинні перевести в третій годині ночі в останню неділю березня – 25 числа. За словами депутатів через зміну часу знижується працездатність українців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.




“Переведення годинника відбивається як на психологічному, так і на фізичному стані людини, а це – більші витрати, ніж незначна економія електроенергії. У світі понад 60% країн не переводять годинникової стрілки… Чому Україна, через розбіжності в часових поясах і кліматичних умовах з Європою, самої по собі не досліджувати це питання і прийняти незалежне рішення, яке буде відображати інтереси українців? 
” – зазначив ініціатор ідеї, депутат Київради Олександр Пабат.

У дослідженнях европейких медиків йдеться про те, що з переведенням часу увеличиватся шанс загострення хронічних захворювань, виникають проблеми з серцем. Громадяни починають викликати швидкі на 45% частіше, збільшується кількість ДТП. Але в Україні такі дослідження не проводилися.

Читайте також:  Не забудьте перевести стрілки: коли Україна пeрeхoдить на лiтнiй чaс у 2024 році – дата

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.