facebook

Тернопільські кардіологи провели надскладну операцію на відкритому серці (ВІДЕО)

Раніше подібного у Тернопільській області не робили, бо не було можливості. Зараз вона є, завдяки кардіоцентру, відкритому у грудні 2017 року при другій міській лікарні, пишуть Версії з посиланням на tv4.te.ua.

70-річний Ігор Медецький періодично відчував біль у грудях. Два тижні тому звернувся до кардіологів. Після проведення усіх необхідних обстежень, у тому числі й коронарографії, медики зрозуміли – гаяти не можна жодної секунди. Прооперували чоловіка 23 лютого.

Зараз пацієнт каже, що почувається навіть краще, ніж добре – в гарному настрої та навіть жартує: каже, що хоче на турнік, але лікарі ще не дозволяють.

Проте ще кілька днів тому його життя було на волосині – коронарографія виявила ураження стовбура та судин серця. Така операція надзвичайно складна, але завдяки надсучасному обладнанню її вдалося провести успішно.

– Суть її у тому, що пришивають до серця нові судини нижче місця ураження, аби відновити постачання крові до серцевого м’яза, – розповідає завідувач відділення серцево-судинної хірургії Тернопільської комунальної міської лікарні №2 Олег Луговий. – Іноді її можна зробити на працюючому серці, без штучного кровообігу, а іноді цей штучний кровообіг є необхідний.

Оперувала пана Ігоря ціла бригада медиків.

Детальніше – у сюжеті:

Читайте також:  Пропонував 100 євро: у Тернополі італієць збив маму з дитиною і хотів “відкупитися” (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.