facebook

Стрітення Господнє 2018: що обов’язково потрібно зробити в свято

Особливий обов’язок у свято лягає на плечі жінки.Як свідчить давня традиція, жінка, яка народила дитину, повинна на 40-й день принести його в храм. А якщо до того ж з’явився хлопчик, то ще й приносити жертву у вигляді ягняти або пари голубів.

Про це повідомляє Вести-ua.

Тому Марія з маленьким Ісусом прийшла в храм на 40-й день і принесла жертву – голубів. І саме в цей день відбулося значна подія – зустріч сина Божого і Симеона.

Що обов’язково треба зробити жінкам на Стрітення Господнє?

У цей день жінкам треба забути про робочі метушні, залишивши на потім прибирання, прання. З давніх часів вважалося, що в свята слід відпочивати, молитися, але не важко працювати.

На Стрітення треба неодмінно піти в храм на службу. Крім того, в цей день потрібно помолитися за рідних і близьких, також з храму приносять додому освячені особливим чином свічки і воду. Стрітенська вода вважається такою ж сильною і цілющою, як і водохресна. Нею можна поїти хворих дітей, окропляти нові речі. А Стрітенські свічки, які наші предки запалювали під час грози, щоб уберегти будинок від біди, сьогодні допоможуть очистити будинок, якщо запалити їх і з молитвою обійти всі приміщення.

Також в це свято треба неодмінно спекти млинці. Круглі і апетитні – вони символізували сонце і весну. А так як Стрітення в цьому році ще й припаде на Масницю, то млинців в будинку бути неодмінно!

На Стрітення можна спекти жайворонків, але не простих, а з секретом. Всередину кожної булочки треба заховати монетку, шматочок кураги, родзинку і т.д. Сюрприз є прогнозом на весь рік. Той, кому, наприклад, потрапить монетка, буде до кінця року з грошима, а курага – до міцного здоров’я!

Читайте також:  Спірне 8 Березня та інші свята: як Україна відпочиває в березні 2021

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.