facebook

В Івано-Франківську в дитячій лікарні з’явився новий томограф, який коштує 10 мільйонів гривень

В обласній дитячій лікарні Івано-Франківська нарешті запрацював сучасний комп’ютерний апарат, з допомогою якого отримують томограму. Медичний персонал прикарпатських лікарень вже протягом 5 років намагались домогтися коштів на придбання спеціального томографу в обласну дитячу лікарню. Та нарешті змогли домогтися цього і дочекалися встановлення сучасного комп’ютерного томографу в Івано-Франківську дитячу обласну лікарню.



Вартість томографу 10 мільйонів гривень. Це дуже велика сума, тому кошти знайшлися не одразу. Крім томографу, ще 1.5 мільйона гривень пішло на сучасне обладнання кімнати, де поставили томограф. В палаті зробили сучасні ремонти, зі спеціальними стінами, стелею та підлогою, як в кімнаті, де роблять рентген. Як повідомляє Франик, кошти на комп’ютерний томограф було виділено із місцевого обласного бюджету.

Франківці надзвичайно раді цій новині, адже до цього часу діти обстежувались в приватних медичних комплексах, а там діагностика надзвичайно дорога. Тепер можна буде проводити діагностику в дитячій обласній лікарні Івано-Франківська. Онкологічно хворі діти, діти, які страждають нейротравмами та з судинними патологіями зможуть обстежуватись в дитячій лікарні, де було встановлено томограф.

Батькам важкохворих дітей тепер можна зітхнути з полегшенням, оскільки їм не доведеться витрачати багато коштів на діагностику хвороби, як це було в приватних лікарнях. Тому, на одну проблему в них менше.

Вже найближчим часом діти з нейротравмами, судинними патологіями та підозрами на онкологічні захворювання та пухлини, зможуть обстежитись в обласній лікарні та пройти повний курс діагностики.

Як обіцяють, томограф, який був встановлений, володіє неймовірною точністю, та може точно побачити будь-яку частину тіла організму.

Читайте також:  Батька і 2-річну дитину намагаються врятувати в Одесі: “голову пришивають до шиї”, страшні подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.