facebook

У франківському ресторані святкування хрестин завершилося отруєнням, серед потерпілих – однорічна дівчинка

У ресторані “Витребеньки”, що в Івано-Франківську, отруїлося четверо людей. Зараз овни у лікарні.
Всі потерпілі кажуть, що попередньо було святкування у ресторані “Витребеньки”, яке відбулося 14 січня. Кажуть, саме там отруїлися, бо святкували хрестини.


Начальник ДУ “Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України” Руслан Савчук пояснив, що повідомлення прийшло з лікарні про інцидент. Зараз заклад не працює.

Нам поступило термінове повідомлення з обласної інфекційної лікарні, на яке ми змушені були відреагувати. Спеціалістами нашої філії було здійснено виїзд на даний об’єкт, відібрано проби продуктів та обстежено контактних осіб і персонал, який там перебував на той час. Опитано постраждалих в лікарні, проведено санітарно-епідеміологічне обстеження об’єкта, відібрано на бактеріологічне дослідження змиви з довкілля, питну воду та залишки харчових продуктів, – пояснив Руслан Савчук.
Наразі з’ясовано, що ситуація склалась після того, як гості ресторану святкували гостини 14 січня. Серед присутніх було близько 30 осіб.

Скарги хворих – підвищена температура тіла, блювота та розлади шлунку. Станом на 9 год 16 січня в інфекційній лікарні перебувало 4 осіб, а саме: громадянин 2006 року народження, однорічна дівчинка 2016 року народження, громадянка 1988 року народження, громадянка 1945 року народження.

Заклад на даний момент не працює. Проте це не через ДУ “Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України”, адже останні не мають права зачинити ресторан.

Якщо потерпілі нададуть аргументовані докази про своє отруєння у цьому закладі, то інспекція зможе домогтися штрафів та відшкодувань у судовому порядку.

Речниця ГУ НП в Івано-Франківській області Мирослава Белдик каже, що проводиться перевірка і відкрито кримінальне провадження:

За цим фактом слідчими Івано-Франківського відділу поліції розпочато кримінальне провадження відповідно до ознак вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.
За це передбаче покарання, яке карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також:  На Житомирщині трaгiчнo зaгинyлa ціла сім’я – 8 людей: серед них внуки трирічний хлопчик і однорічна дівчинка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.