facebook

Кого хочуть бачити франківці наступним президентом України

Напевно, що більшість українців, ствердно скажуть, що вони розчаровані сьогоднішньою владою і вже не чекають разючих змін від усіх наступних кандидатів на пост президента України. Проте прийдуть нові вибори і голосувати все ж таки за когось прийдеться.



Ось тут і стало цікаво, кого все ж таки підтримають франківці та чи взагалі прийдуть на виборчу дільницю, щоб віддати за когось свій голос.

Таке опитування проводила дослідницька компанія “Galсоц”. Тривало опитування протягом двох тижнів, в період з 11 по 25 грудня 2017 року. Опитування було проведено вибіркове, опитувалися повнолітні особи на вулицях міста, відвідувалося житлові будинки, щоб взяти інтерв’ю у їхніх мешканців. Загалом було опитано понад 1000 осіб, що є мешканцями Івано-Франківська і області.

Отже, перше питання було: «Чи брали б франківці участь у самому голосуванні?».

Із всіх опитаних, біля 30% прийшли б на вибори, остаточно не прийдуть – 12% і решту 58% сумнівалися з відповіддю, повідомляє Франик.

Другим питанням було: «Кого хотіли б бачити наступним президентом України?».

Тут більшість думок розділилися, але якщо обирати потрібно було б негайно, то більшість голосів віддали б за Юлію Тимошенко (ВО «Батьківщина»), за неї проголосувало майже 15% опитаних, на другому місці опинився міський голова міста Львів – Андрій Садовий, і третє місце віддали співаку – Святославу Вакарчуку. Решта голосів розподілилися між такими претендентами, як Петро Порошенко, Анатолій Гриценко, Віктор Ющенко, Юрій Луценко, проти за них голосувала б мінімальна кількість опитаних.

Що стосується виборів до Верховної Ради України, то підтримку франківців отримали б ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», Партія «Самопоміч». Знову ж таки, не брали б участь у голосуванні, близько 13% опитаних.

Читайте також:  На Прикарпатті діти кілька місяців дихали грибком

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.