facebook

Жінка відкрила в собі здатність, про яку мріють всі, впавши з ескалатора

Дослідники припустили, що здатність жінки генетична і впроваджена в ДНК



Бабуся Марсилі з Великобританії впала з ескалатора і пішла до лікаря, побоюючись, чи не зламала кісточку. Лікар оглянув літню жінку і сказав, що на цей раз обійшлося, але в минулому у неї було два переломи. Марсилі здивувалася: наскільки їй відомо, вона ніколи не ламала кістки.

Але це не найдивніша річ, яку дізналися лікарі після обстеження. Виявилося, що жінка похилого віку ніколи не відчувала болю, і не тільки вона, а й вся її родина.

У ДНК людини присутній ген, який відповідає за чутливість до болю, а Марсилі і шестеро її родичів практично не відчувають болю. Одна з членів родини сказала, що нічого не відчуває, коли їсть або п’є щось гаряче, навіть киплячу воду, але при цьому у неї в роті з’являються пухирі від опіків.

Дослідники припустили, що цей стан генетичний і впроваджений в ДНК. Джеймс Кокс, генетик з Лондонського університету, заявив, що це, швидше за все, результат мутації гена ZFHX2.

Вчені сподіваються, що подальше вивчення цього рідкісного явища призведе до прориву в лікуванні болю і допоможе мільйонам страждаючих людей.

Користувачі мережі стверджують, що жінка повинна пишатися такою здатністю. “Ця бабуся як Росомаха з “Людей Ікс”, – пишуть в коментарях.

Читайте також:  "Багато хто хоче померти": лікар розповіла про небезпечну зміну перебігу коронавірусу в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.