facebook

Щеплення від поліомієліту: у МОЗ повідомили, чому вакцинація дітей під загрозою

Міністерство охорони здоров’я України має намір розширити список обов’язкових щеплень, проте на поточний момент в МОЗ не вистачає вакцин проти поліомієліту.

Про це заявила Ольга Голубовська,



 головний інфекціоніст МОЗ в інтерв’ю«Главкому», пише «Слово і Діло».

«Перші два щеплення вводяться дози вбитою вакциною, але так як вона не робить сильного імунітету, цю справу закріплюють живою вакциною. Так як у нас немає вбитої, то ми фактично не можемо вакцинувати дітей від поліомієліту», – повідомила Голубовська.

Вона уточнила, що жива вакцина є в Україні в достатній кількості, однак її можна застосовувати тільки з третього щеплення.

«Ми не можемо робити перше щеплення живою вакциною, вона викликає вакциноасоційований поліомієліт, від цієї методики відмовилися у всьому світі, тому що було багато паралізованих дітей», – зазначила Голубовська.

Крім того, головний інфекціоніст додала, що проблема є і з вакцинами проти кору: вони нерівномірно розподілені по регіонах, а в деяких просто відсутня.

Раніше, в МОЗ заявили, що в 5 областях України закінчилася вакцина від поліомієліту.

Нагадаємо, в серпні Міністерство охорони здоров’я України опублікувало статистику, згідно з якою за перші три місяці 2017 щеплення проти поліомієліту отримали 13,9% дітей у віці до 1 року.

Читайте також:  На Прикарпатті оголошено штормове попередження

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.