facebook

Прикарпатець винайшов тестер, який виявляє спори шкідливих грибів на продуктах харчування. ВІДЕО

Молодий чоловік з Надвірної винайшов унікальний тестер для визначення якості їжі, і зараз команда працює над виведенням його для загального вжитку. Проект називається “Біосенс”.

Андрій Карп’юк переїхав із Надвірної до Києва. Вчився в аграрному університеті, а потім об’єднав команду над однією ідеєю. А місяць тому про Андрія написав Financial Times – він потрапив у сотню інноваторів року, куди увійшло всього семеро людей з України.
Зараз працює із командою науковців та удосконалює тестер, який визначає спори грибів на продуктах харчування. Із цим пристроєм в недалекому майбутньому можна буде сходити до магазину та одразу перевірити продукти на наявність спор плісняви. Від цього винаходу в захваті інноватори з усього світу, можливо, через те, що в “Біосенс” велика ідея – рятувати світ від мікотоксинів.
Це шкідливі токсини, які можуть призвести до раку печінки та інших хвороб. Причиною утворення плісняви на продуктах є поліетиленові пакети, в яких зберігають харчі.
Розробники працюють над тим, щоб тестер став доступним для кожного. Загалом на проект, за приблизним розрахунками, потрібно ще 200 тисяч доларів та трохи часу, йдеться в сюжеті ТСН.



Читайте також:  На Прикарпатті від безвідповідальних батьків трьох дітей забрали у лікарню. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.