facebook

У Кремлі спростували інформацію про фінансову допомогу Греції

Німецькі ЗМІ раніше повідомили, що Греція та Росія планують багатомільярдну угоду.
1611047




Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в ефірі радіостанції Business FM спростував чутки про те, що на переговорах у Москві з грецьким прем’єром Алексісом Ціпрасом Володимир Путін пропонував йому передоплату до п’яти мільярдів євро за будівництво газопроводу Турецький потік.

Відповідаючи на питання, чи була з цього приводу будь-яка домовленість, прес-секретар Путіна сказав: “Ні, не було”.

Пєсков нагадав, що Путін сам сказав на прес-конференції, що за допомогою ніхто не звертався.

Газпром не збирається узгоджувати Турецький потік з ЄС

“Звичайно, питання про енергетичну співпрацю піднімалося. Звичайно, за підсумками переговорів на вищому рівні домовилися, що на експертному рівні відбудеться опрацювання всіх питань, пов’язаних зі співробітництвом у сфері енергетики, а Росія не обіцяла фінансову допомогу, бо її ніхто не просив”, – пояснив Пєсков.

Раніше німецька газета Der Spiegel, посилаючись на високопоставлене джерело в правлячій грецькій партії СІРІЗА, повідомила, що Росія і Греція планують підписати угоду, в рамках якої Москва виділить Афінам в якості передоплати за транзит газу до п’яти мільярдів євро на будівництво газопроводу Турецький потік.

7 квітня глави міністерств закордонних справ Греції, Сербії, Македонії, Угорщини та Туреччини підтвердили бажання брати участь у проекті будівництва Турецького потоку.

Газпром пригрозив припинити постачання противникам Турецького потоку

Маршрут газопроводу Турецький Потік пройде з Росії по дну Чорного моря через Туреччину до хаба в австрійському Баумгартені. Проект став альтернативою газопроводу Південний потік (South Stream), від якого Газпром відмовився через опір Єврокомісії.

Рішення про відмову від проекту Південний потік було озвучене Путіним у грудні 2014 року.
Тоді, в ході президентського візиту до Туреччини, Москва і Анкара домовилися про прокладання газопроводу пропускною здатністю 63 млрд кубометрів газу на рік по дну Чорного моря.

Читайте також:  Франківців просять допомогти мамі з двома дітками, у яких згоріла квартира

Шукайте деталі в групі Facebook