facebook

“Коли прийшла повістка, дружина була вагітною третьою дитиною”: військовий відверто розповів про службу і українську армію

Чоловік воював в Іловайську і побував в полоні Український військовий Віталій Орлов розповів про те, як служив в зоні АТО. Про це він розповів виданню “Репортер”. Віталію зараз 42 роки. Він залишився в армії після строкової служби в 1990-х роках.

Чоловік згадує, що, коли частини почали розформовувати – пішов на цивільне життя. Закінчив університет нафти і газу в Івано-Франківську за спеціальністю “інженер-механік”. Віталій їздив трохи на заробітки, 13 років пропрацював в управлінні газового господарства у Коломиї, а потім став головним інженером на заводі в Коломийському районі.

“Коли прийшла повістка, дружина була вагітною третьою дитиною. Але служба є служба. Навіть питань не виникало – пішов офіцером у батальйон “Прикарпаття”, – говорить військовий.

Чоловік розповідає, що був у районі Іловайська і потрапив у полон.

“Їхав у відпустку – дружина народила. 22 дні тримали у Донецьку. Тричі виводили на розстріл. А 24 серпня вивели парадом по Донецьку. Нічого. Минулося. Люди трималися достойно”, – згадує боєць.


Після звільнення з полону, Віталій демобілізувався.

“Приїхав додому, а тут старший син у перший клас, у молодшого хрестини – закрутився. Думав, ніколи нікому нічого про те, що пережив, не розказуватиму. А так один запитав – розповів, другий – розказав. Чим більше розповідав, тим більше воно з мене виходило. Ставало легше”, – сказав чоловік.

Віталій говорить, що спробував повернутися на цивільну роботу, але щось йому вже не подобалося, і тому він повернувся в армію.

“Те, що нині армія змінилася, – факт. По-перше, це стосується морально-психологічного аспекту. У 2014 році до кінця не розуміли, що і як робити, зараз за потреби готові наступати. Зміни стосуються багатьох речей. Навіть форма змінилася – якісніша, сучасніша, пристосована до умов війни. Швидко все змінити ми не можемо, але зроблено дуже багато. Це не піар, не дифірамби, це реальність”, – вважає боєць.

Віталій розповів, кому зараз треба йти в ЗСУ.

“Тому, хто готовий. Людина має розуміти, що хоче захищати свою країну, готова вчитися, розуміє всю небезпеку. Мистецтво війни – це мистецтво виживати, а не вмирати. Чоловік має зробити три речі: виростити сина, посадити дерево, збудувати будинок. І четверте – він у будь-який момент має бути готовим це все захистити”, – підсумовує Віталій Орлов.

Читайте також:  "Буде спекотно": екстрасенс назвала три найнебезпечніші регіони у березні 2023

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.